“Javio mi se Dačić, ali ne vidim svrhu. Nema elementarnih uslova za narodnu inicijativu”: Manojlović najavljuje protest u četvrtak

0
Fotografija: Igor Pavićević

Direktor kampanje Kreni-Promeni Savo Manojlović ocenio je danas da ne postoje “elementarni” uslovi za prikupljanje potpisa za pokretanje narodne inicijative za ukidanje prostornog plana za projekat Jadar i za uvodjenje zabrane iskopavanja litijuma i bora na minimum 20 godina.

Manojlović je u pisanoj izjavi naveo da je na jučerašnjoj konferenciji za novinare u vezi pokretanja te inicijative, napadnuta jedna osoba ispred Skupštine Srbije a da ni skupštinsko obezbedjenje ni policija nisu reagovali.

“Ne želimo da ni jedan student, devojka, volonter, kao ni bilo koji gradjanin doživi napade kojima je bila izložena studentkinja Kristina kada je trebala da govori na konferenciji za novinare”, naveo je Manojlović.

Podsećamo da je Manojlović juče na svom Tviter profilu objavio fotografiju prepiske sa Ivicom Dačićem u kojoj su razmenili poruke o napadu na studentkinju, uz Manojlovićevu najavu novih protesta zakazanih za četvrtak u 19 časova.

„Sad vidim da je bilo nekih incidenata i da Vam je neko iz Službe rekao pogrešnu stvar“ napisao je Dačić na šta mu je Manojlovič odgovorio „da ne vidi svrhu nakon današnjeg incidenta kada je napadnuta studentkinja od 22 godine, a da ni policija ni obezbeđenje nisu reagovali“.

“Mi ćemo na ulicu od četvrtka u 19h. Tražimo da donesete moratorijum od minimum 20 godina na bor i litijum i da Vlada ukine prostorni plan. To su jedini uslovi” odgovorio je Savo Manojlović Ivici Dačiću.

Najavio je da će na sutrašnjem protestu ispred Predsedništva Srbije, zakazanom za 19 časova, objaviti “naredni korak” u borbi za ukidanje prostornog plana za projekat Jadar i za uvodjenje zabrane na iskopavanje litijuma i bora.

“Odbijamo najavu predsednika o nekakvom moratorijumu od godinu dana. Cilj toga je da se završe izbori. Vlast mora konkretno pravno valjano rešiti ovaj problem”, dodao je direktor kampanje Kreni-Promeni. (Beta)