Janković: “Vrlo verovatno da ću prihvatiti kandidaturu za gradonačelnika”

1
Foto: Nedeljnik

Bivši diplomata i profesor Filološkog fakulteta u penziji Vladeta Janković kazao je večeras da je vrlo verovatno da će prihvatiti predlog da bude kandidat za gradonačelnika Beograda i nosilac liste dela opozicije na beogradskim izborima.

„Kako sada stvari stoje vrlo verovatno, više nego verovatno da ću prihvatiti da budem kandidat opozicije za gradonačelnika Beograda“, rekao je Janković u „Utisku nedelje“

On je dodao da će sutra do 11 sati sa sigurnoću moći da odgovori na ovaj predlog, jer kako je rekao, ima „čitava lista uslova lične prirode koji treba da budu zadovoljeni, a treba i da se posavetuje sa još nekim ljudima“.

Janković je rekao da do sada ima podršku Stranke slobode i pravde, Narodne stranke, Demokratske stranke, Skupštine slobodne Srbije i Pokreta slobodnih građana.

“To su oni oni koji su mi ponudili tu čast, ali vidim da imam podršku i u neposrednim kontaktima, gde god se nađem. Naravno, ima i onih koji su protiv i ja sam se iiznenadio šta sam sve čuo o sebi i svojoj proslošti”, istakao je Janković.

Kolacija koju čine SSP, Narodna stranka, Demokratska stranka, PSG i pridruženi pokreti i organizacije, jednoglasno se dogovorila da mesto nosioca liste na predstojećim beogradskim izborima ponudi profesoru Vladeti Jankoviću. Njemu će biti ponuđena i kandidatura za budućeg gradonačelnika Beograda.

Janković je ranije najavio da će se pre konačne odluke o ponudi opozicije, konsultovati sa porodicom, sa prijateljima kojima veruje i obaviti detaljni lekarski pregled kako bi bio siguran da mu zdravstveno stanje to dozvoljava.

Janković je bio član Glavnog odbora Demokratske stranke, portparol DEPOS-a, a zatim i jedan od osnivača Demokratske stranke Srbije. U dva mandata bio je poslanik DSS, potpredsednik te stranke, a iz DSS je izašao 2014. godine, pošto je Vojislav Koštunica to učinio pre njega.

Od 2001. do 2004. govine bio je ambasador u Londonu, a od 2008. do 2012.  i ambasador u Vatikanu.

1 KOMENTAR

  1. Добро, или лоше, може да буде дискутабилно, али у сваком случају много боље решење од онга које је данас у Београду на власти.

Comments are closed.