“Jako težak razgovor sa Đukanovićem. Nije moguće postići zajednički stav”: Vučić o razgovoru sa Đukanovićem

1
Foto: Nedeljnik

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je večeras s predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem u Jerusalimu imao težak i kompleksan razgovor.

“Dugo smo razgovarali o položaju srpskog naroda i o nedavno usvojenom zakonu o verskim slobodama u Crnoj Gori. Saglasili smo se da su naša stanovišta i pozicije veoma udaljene i da po tim pitanjima nije moguće postići zajednički stav”, rekao je Vučić za Blic.

Vučić je kazao da se sa Đukanovićem saglasio i da uskoro nastave razgovore.

“Razgovarali smo kao civilizovani i odgovorni ljudi, svesni da Srbija i Crna Gora nikada ne smeju da budu antagonizovane jedna drugoj i da je neophodno da u najkraćem mogućem roku nastavimo razgovore koji bi vodili daljem spuštanju tenzija i pronalaženju rešenja”, naveo je.

Vučić je dodao da su razgovarali i o evropskom putu Srbije i Crne Gore i dogovorili se o većoj međusobnoj koordinaciji budućih nastupa pred evropskim institucijama, i o nastavku razgovora o većoj slobodi i brzini protoka roba, ljudi, kapitala i usluga u regionu.

Predsednici Srbije i Crne Gore su razgovarali tokom zvanične večere koju je predsednik Izraela Ruven Rivlin priredio za 40 svetskih lidera, pred sutrašnju komemorativnu svečanost povodom 75. godišnjice oslobođenja logoraša iz nacističkog logora Aušvic-Birkenau.

(Beta)

1 KOMENTAR

  1. Saglasili su se da se ne mogu saglasiti al će nastaviti da mlate praznu slamu trošeći novac i živce svojih građana ali su postigli dogovor o slobodnom protoku roba (čitaj duvana, narkotika…) na obostranu korist.

Comments are closed.