„Narodna patrola“ pokušala da organizuje protest ispred ambasade SAD: Policija sprečila prolaz demonstranata u dva navrata, okupljeni prošetali do zgrade Pinka…

1
Printscreen/YouTube/Media Group 011

Pripadnici desničarske organizacije “Narodna patrola” okupili su se danas u blizini američke ambasade u Beogradu zbog čega su duž Bulevara Kneza Aleksandra Karađorđevića bile raspoređene jake policijske snage.

Organizacija “Narodna patrola” je najavila protest ispred američke ambasade zbog incidenata koji su se sredinom nedelje dešavali u Severnoj Mitrovici i Zvečanu, kada je više građana srpske nacionalnosti povređeno nako policijske akcije kosovske policije protiv, kako je tada saopšteno, krijumčarenja robe.

Pripadnici MUP-a bili su raspoređeni kod bolnice Dragiše Mišović, kod kružnog toka, a u blizini su i policijske marice i pripadnici žandarmerije, prenosi N1.

Policija je demonstrantima koji su krenuli na skup zabranila prilaz Ambasadi SAD, dok je desetak pripadnika organizacije “Narodna patrola” stajalo ispred kordona.

Nakon govora jednog od pripadnika organizacije, pripadnici “Narodne patrole” su odustali od daljeg protesta i uputili ka zgradi televizije Pink, gde su se kratko zadržali nakon čega su se ponovo uputili ka ambasadi SAD-a, gde je ih i drugi put zaustivo kordon policije.

Pripadnici obezbeđenja ove televizije stavili su ogradu kako okupljeni ne bi probili u deo koji pripada televiziji.

1 KOMENTAR

Comments are closed.