Glumica Miona Marković poslala nam je recept za doručak. Na njenom stolu su avokado namaz, kajgana sa sirom i puterom, dinstane bukovače, karfiol i brokoli, dimljena tuna, pirotski sir i ajvar.

SASTOJCI

Za avokado namaz:

  • jedan mekan avokado
  • pola limuna (isceđenog)
  • šaka indijskog oraha
  • kašika maslinovog ulja
  • kašika meda
  • bosiljak
  • origano
  • himalajska so
  • biber

Dinstane bukovače, karfiol i brokoli:

  • crni luk
  • so
  • šećer
  • puter
  • balzamiko sirće
  • 100 g bukovače
  • 100 g karfiola
  • 100 g brokolija

Kajgana sa sirom i puterom:

  • 4 jajeta
  • malo pirotskog sira
  • puter

Dodatno:

  • dimljena tuna
  • pirotski sir
  • ajvar

PRIPREMA

  1. Sve sastojke za avokado namaz ubacite u blender, izblendajte i namažite na kriške hleba
  2. U tiganju dinstajte malo crnog luka, napravite da bude karamelizovan tako što dodate malo soli, šećera, putera i balzamiko sirćeta. Zatim tu propržite bukovaču, a onda na maslinovom ulju propržite karfiol i brokoli
  3. Posebno napravite kajganu sa sirom i puterom. Pomešate jaja i sir, i pržite ih na puteru
  4. Sve to servirate sa dimljenom tunom, pirotskim sirom i ajvarom

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.