Proslavljeni reditelj Goran Marković izjavio je u intervju za današlje izdalje lista „Danas“ da neće izaći na predstojeće izbore.

„Ne pripadam nikakvom pokretu koji je za ili protiv izbora. Ja na izbore neću izaći zato što ne želim da na taj način pružim legitimitet jednoj unapred dogovorenoj prevari. Cela mašinerija vlasti liči mi na grupu šibicara koja nastoji da privuče naivne i da ih opelješi. E, pa ja znam kako šibicari rade i neću se navući. Neka pljačkaju lakoverne“, rekao je između ostalog Marković.

Goran Marković je i član Političkog saveta Pokreta slobodnih građana, koji je nedavno promenio odluku i najavio izlasak na naredne izbore.

Marković je rekao i da je „ravno zločinu“ oduzeti novac kuturi, a posebno kimenatografiji koja ne postoji bez državne pomoći.

„Tu nema šta da se doda“, rekao je Marković, za današnje izdanje lista Danas, povodom odluke Vlade Srbije da se Ministarstvu kulture i informisanja, a time i Filmskom centru Srbije, rebalansom budžeta oduzme 20 odsto ranije predvidjenih sredstava, zbog saniranja posledica korona virusa.

Marković je ocenio da umetnici za ovu vlast „predstavljaju nepotreban izdatak koji, uz to, nosi i moguće opasne posledice“.

„Oni misle ovako:’Šta će nama kultura ili umetnost kada smo na vlast došli preko onog dela biračkog tela koji se tih stvari gadi? Samo nepotrebno komplikujemo sebi stvari. Nikad se ne zna šta mogu da misle i kažu ti umetnici. Bolje da ih nama. Ili, ako već moramo da im udelimo  neku paru, neka bar to odrade za našu promociju, ionako odvajamo od onog što je naše. Pa, neka zarade'“, rekao je Maković.

„Pretpostavljam“, naveo je Marković, „da tako misli milicioner (Goran) Vesić i njemu slični“.

Marković je rekao da je i epidemija korona virusa „otvorila ogoljenu sliku o državi u kojoj živimo“: dodajući: „Skup diletanata i lažova, to je ono što vlada ovom zemljom“.

Pominjući „poznate detalje o prikrivaju početka epidemije zbog izborne liste SNS“, afere otkrivene poslednih godina, „neshvatljive laži kojima nas tiranin obasipa svakog dana“, on je rekao da je sve to sada ogoljeno. „Ako ima nešto što je korisno u ovoj epidemiji to je činjenica da u potpalublju curi na sve strane“, naglasio je Marković.

On je rekao da je nezadovoljstvo veliko i da je mnogima prekipelo, dodajući da „šerpe više nisu dovoljne“.

(Beta, Danas)

https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.