“Ja ubica? Znate ono – jedan, dva, tri, sve što kažeš to si ti…”

0

 (Beta) – Predsednik Rusije Vladimir Putin danas je američkom kolegi Džozefu Bajdenu, koji je na novinarsko pitanje da li je Putin ubica, odgovorio potvrdno, uzvratio dečijom izrekom “jedan dva tri, sve što kažeš to si ti”.

“U detinjstvu, kada smo se svađali u dvorištu, govorili smo: ‘Jen dva tri, sve što kažeš to si ti’. I to nije slučajno. To nije samo prosta dečija poslovica i šala. Ima veoma dubok psihološki smisao. Uvek u drugom čoveku vidimo sopstvene kvalitete i mislimo da je i on takav”, rekao je Putin.

Bajden “očigledno ne želi da poboljša odnose” Moskve i Vašingtona, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

“Ove reči američkog predsednika su veoma loše. On očigledno ne želi da poboljša odnose sa našom zemljom”, rekao je novinarima Peskov.

Bajden je juče nazvao ruskog predsednika Vladimira Putina “ubicom” što je razbesnelo Moskvu.

Moskva je povukla svog ambasadora iz SAD na konsultacije nakon Bajdenovih komentara o Putinu.

“Najvažnije za nas jeste da raščistimo odnose Rusije i SAD, koji su pogoršani zbog toga što ih je Vašington doveo u ćorsokak. Spremni smo da sprečimo da se odnosi nepovratno pogoršaju, ako su Amerikanci svesni tog rizika”, saopštilo je rusko ministarstvo spoljnih poslova nakon povlačenja ambasadora Anatolija Antonova na konsultacije.

Potez Moskve usledio je nakon intervjua koji je predsednik Bajden dao američkoj televiziji ABC u kojem je rekao da će Putin “platiti za svoja zlodela” i potvrdno odgovorio na pitanje novinara da li misli da je ruski predsednik “ubica”.

Bajden je takođe preneo da je Putinu rekao da “nema dušu”, na šta mu je ruski predsednik odgovorio da se “razumeju”.

Američka vlada je najavila nove sankcije Rusiji zbog upotrebe hemijskog oružja prema disidentima.