“Ja sam tom čoveku pomogao da postane predsednik…”

0
Foto: Printscreen

Predsednik Samostalne srpske demokratske strankeu Hrvatskoj Milorad Pupovac ovih dana je ušao u klinč sa predsednikom te države Zoranom Milanovićem, a o razmeni oštrih reči govorio je u emisiji HRT-a “U mreži Prvog”.

Pupovac je rekao da nije imao o čemu da obmane javnost – kako je tvrdio Milanović – kada je pokazao SMS poruke koje mu je predsednik slao. On je rekao da je pokazao samo najrelevantnije poruke, i rekao da se nada da će ostali ljude kojima je predsednik slao poruke da ih objave.

“Ali, mislim da je dosta sramoćenja”, dodao je. “Predsednik polazi od pretpostavke da je svako ko slobodno glasa i glasa protiv njegovog stava lopov, ali ja znam zašto sam to uradio i da je imao strpljenja da razgovara sa svim akterima u procesu, možda je moglo biti kako je on predložio, ali njemu je bilo do kavge, a ne do rešenja. Treba se vratiti razgovoru. Ne želi samo on reformu pravosuđa, svi znamo u kojem je stanju i čije je nasleđe, kojih politika i ljudi”, kazao je Pupovac.

On je naveo da mu Milanović više ne šalje SMS poruke, ali da mu šalje poruke preko medija.

Pupovac je kazao da ne traži izvinjenje od Milanovića, traži samo odgovornost.

“Ovo je vrsta vulgarnosti, trampizma u hrvatskoj politici, to je razarajući jezik. Između lopovluka i toga, ja kažem – ne. Niti lopovluk niti vulgarizam. Predsednik mora biti čuvar institucija, čak i onda kada se sa time ne slaže. Treba am sistemski pristup, ne treba nam Čaruga reformator, treba nam čovek sa idejom, a ne sa grubim rečima. Agresivnost nije stil. Čoveka poštujem i pomogao sam mu da postane predsednik, a nakon toga doživljavam ponižavanja i poruke od najcrnjih fašista u Hrvatskoj koji bi me likvidirali, a koji su sad sa njim”, kazao je Pupovac.