Ministar prosvete Mladen Šarčević kazao je povodom protesta osnovaca da radi 40 godina u prosveti i da mu nije prvi put da vidi da deca iskazuju nezadovoljstvo.

„Revolt dece u kome odrasli moraju da se pravdaju mi je razumljiv, ali pogledajte u šta se sve ovo pretvorilo. Tu su političari, neki odrasli. Stariji su u priči koja je trebalo da bude predstavljena kao dečja“, rekao je Šarčević za Blic povodom protesta osnovaca zbog procurelih testova iz matematike.

Šarčević je kazao da mnoge škole nemaju iste kriterijume i da ako bi se ukinula matura, upravo bi neko ko je učio sa slabijim kriterijumima bolje prošao s bodovima.

„Jednostavno, između dva loša modela birate manje loš“, objasnio je Šarčević.

On je kazao da pod ovim okolnostima i po ovom modelu polaganja koji se trenutno primenjuje, kako kaže, teško da je mogao bolje da se organizuje proces testiranja osmaka.

„Po prirodi sam vrlo odgovoran čovek, ne kasnim sa rokovima, posao nikada ne ostavljam nedovršenim. Tako radim 40 godina. Odmah sam sagledao koji su elementi zakazali i u kom delu procesa. Mi smo prvi dan pregledali 2.000 škola“, rekao je Šarčević govoreći o svojoj odgovornosti i dodao da nije iznenađen što je „krivac bio na drugom mestu, u štampariji“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.