“Ja sam kriv što sam išao u Moskvu i Brisel, trebalo je odmah da pošaljem vojsku u Novi Pazar. Ali šta da radite, mnogo mi je krivo…”

4
(BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je epidemiološka situacija u Novom Pazaru bolja nego što je bila i da bi odmah uključio vojsku u tom gradu, da je ostao u zemlji.

“Ja sam kriv što sam išao u Moskvu i Brisel. Da sam ostao u zemlji, odmah bi i vojsku uključio u Novom Pazaru, ali šta da radite. Mnogo mi je krivo”, rekao je Vučić.

O aktuelnoj epidemiološkoj situaciji sa koronavirusom u Evropi i u regionu je rekao da su “samo četiri zemlje u Evropi testirale srazmerno broju stanovnika, Nemačka, Austrija Švajcarska i Italija”, dodajući da je “Crna Gora testirala 18 hiljada građana, a to su sve brzi testovi, oni nemaju laboratoriju za PCR”.

“BiH je testirala 97 hiljada, Hrvatska samo 82 hiljada. Bugarska, koja ima isto stanovnika kao Srbija 147 hiljada, a Srbija je testirala 428 hiljada građana”, naveo je Vučić.

Predsednik Srbije je kazao da je dogovoren transfer tehnologija sa kineskim partnerima za izradu domaćeg drona “Pegaz”.

“Srećan sam što je vojska mnogostruko jača u odnosu na pre nekoliko godina”, naveo je Vučić i dodao da ne mogu da kažu konačnu cenu kineskih bespilotnih letelica.

Kazao je da cene nabavke vojne opreme i od drugih država ne mogu da se iznose u javnost, da “nisu skupe” i da je izdvojena suma u rangu “jednog dobrog helikoptera”.

Vučić je izjavio i da aktuelni gradonačelnik Šapca i nosilac liste “Nebojša Zelenović-Šabac je naš” nije u stanju da prizna poraz na lokalnim izborima, a da su neregularnosti na izborima u tom gradu nastale usled propusta tamošnje gradske izborne komisija, u kojoj Zelenovićeve politička opcija ima većinu.

Vučić je tokom prikaza novih bespilotnih letelica CH-92A na aerodromu “Pukovnik-pilot Milenko Pavlović” u Batajnici naveo da je dosadašnji gradonačelnik Paraćina Saša Paunović priznao poraz i da će “zato imati političku budućnost”.

“Narod u Šapcu je odlučio, nema tog ambasadora koji će da spasi vaš lopovluk i kriminal”, poručio je Vučić.

On je ocenio i da iz Hrvatske nema odgovora da će Srbija stići Hrvatsku po stopi bruto domaćeg proizvoda.

(Beta, Blic)

4 KOMENTARA

  1. Ето колико нас кошта необуздана жеља за што бржом и “епохалнијом” изборном победом. И, онда, иско знаш да се “корона” није ни примирила- распусти се, изигравај “хероја без маске”, спортуј, грли се и љуби са партијском сабраћом. А онда, доведи земљу пред руб понора. Кобајаги, по ко зна који пут, признај да си крв, али без храбрости да употребиш оловлу и захвалиш се народу на досадашњој трпњи твојих погрешака.

  2. U redu, ako si kriv treba da snosis konsekvence. Obzirom da su priznao delo dovoljno je da podneses ostavku i da te megledamo vise. Jel ok?

  3. U redu, ako si kriv treba da snosis konsekvence. Obzirom da su priznao delo dovoljno je da podneses ostavku i da te megledamo vise. Jel ok?

  4. Ti kriv da,al ne sto si putovao nego sto se petljas u sve pa drugi ne smeju ni da donose odluke bez tebe😢

Comments are closed.