Ja sam bio politički komesar „Nadrealista“, ne zato što sam najpametniji ili što sam politički bio pismen, već zato što je samo mene politika interesovala: Životni intervju Neleta Karajlića za novi Nedeljnik

0
Fotografija: Đorđe Kojadinović za Nedeljnik

„Nadrealisti“ su nastali kao rezultat obične dječje igre. Grupu dječaka sa Koševa držao je neki neobjašnjivi stvaralački nemir. Za razliku od ostale djece mi nismo željeli da igra bude besmislena, već smo htjeli da ima svoj početak i kraj, ispričao je u životnom intervjuu za Nedeljnik Nele Karajlić.

“Mi smo kao gimnazijalci običavali da pravimo kratke, humorističke igrokaze, prikazujući ih našoj malobrojnoj ali vjernoj publici. To smo činili na svakom derneku, ekskurzijama ili školskom odmoru. Tako se isprofilisala jedna mala ekipa spremna na svakojaku zajebanciju. Okosnica te ekipe bili smo Zenit Đozić (Fudo) i ja. Pravi adut koji smo u međuvremenu dobili, bio je Đuro, zvijezda uličnog spektakla. On je bio talentovaniji i smješniji od nas, ali smo mi u svojim rukama držali koncept. Naravno i ostala ekipa imala je jakog udjela u onome što i danas, zahvaljujući Jutjubu, ljudi masovno gledaju. Ja sam bio politički komesar ‘Nadrealista’, ne zato što sam najpametniji ili što sam politički bio pismen, već zato što je samo mene politika interesovala. Đurine i Zenine zajebancije bile su takozvani čisti humor, bez primjesa malicioznosti ili bilo koje vrste satire”, rekao je Karajlić.

Životni intervju s Neletom Karajlićem objavljen je u novom Nedeljniku, koji je na svim kioscima od četvrtka, 10. marta

Digitalno izdanje i pretplata na nstore.rs