Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da ne zna da li će zdravstvene institucije Srbije odgovoriti Crnoj Gori kako je došlo do naglog pada broja obolelih od COVID-19, koji je Podgorica tražila kako bi otvorila granice sa Srbijom, a da je zatvaranje granica „nepotrebna politizacija već postojećih problema“.

On je za TV Prva kazao da vlasti u Podgorici „žele što više da zaoštre situaciju sa Srbijom“, a da odluka o zabrani putovanja u Crnu Goru „samo ide na štetu“ građanima te zemlje.

Prema njegovim rečima, predsednik Crne Gore Milo Đukanović ne može više da računa na glasove Srba  i na još jedan deo birača zbog trenutne situacije sa pravoslavljem, a da bi ostao na vlasti „sada mora da okupi anti-srpske aktere“.

On je dodao da je ministar spoljnih poslova Albanije Gent Cakaj protekla tri dana bio u poseti Bujanovcu i Preševu, da je tamošenje političke lidere Albanaca pripremao za predstojeće izbore, i da je to Srbija dozvolila, s obzirom da je poseta bila zvanična i najavljena. 

„Da li možete da zamislite situaciju da ja provedem nekoliko dana u Crnoj Gori i da vodim političke razgovore sa predstavnicima Srba? Ja sada kada bih otišao u crkvu, u Ostrog proglasili bi za političko mešanje. Tu vidite taj licemeran stav“, ocenio je Dačić.

On je rekao da se očekuje da ubrzo nakon izbora u Srbiji nastavi dijalog Beograda i Prištine, a da veruje da bi graĐani Srbije „sigurno podržali“ predlog o razgraničenju sa Kosovom.

„To nije nešto što imamo, to je nešto za šta treba da se borimo. Mi nemamo faktičku vlast u Prištini, niti oni imaju faktičku vlast na severu Kosova… Procene su da međunarodna zajednica i Priština ne žele da daju ni to. Mi smo doveli do toga da dodje do povlačenja 18 priznanja Kosova, oni sada nemaju većini u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija“, rekao je Dačić.

(Beta)

https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/

Komentar(1)

  1. Bobby
    14. јун 2020. 08:24

    "On je rekao da se očekuje da ubrzo nakon izbora u Srbiji nastavi dijalog Beograda i Prištine, a da veruje da bi graĐani Srbije “sigurno podržali” predlog o razgraničenju sa Kosovom." Комунисти би и даље да се баве продајом српске земље, а да заузврат добију српску земљу, а све у циљу опстанка на власти. Господин партијски комесар не треба да верује, јер је народ већ одбацио такве идеје, па чак су их одбацили и њихови западни "пријатељи" и спонзори. Верујем и ја да ће после ових избора, број изашлих бити довољан да и господин комесар схвати да је подршка тој политици толика, да је корисније разговарати о временској прогонзи за прекосутра.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.