“Ja sada kada bih otišao u crkvu, u Ostrog, proglasili bi to za političko mešanje. Tu vidite taj licemeran stav…”: Dačić o odnosim sa Crnom Gorom

1
BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da ne zna da li će zdravstvene institucije Srbije odgovoriti Crnoj Gori kako je došlo do naglog pada broja obolelih od COVID-19, koji je Podgorica tražila kako bi otvorila granice sa Srbijom, a da je zatvaranje granica “nepotrebna politizacija već postojećih problema”.

On je za TV Prva kazao da vlasti u Podgorici “žele što više da zaoštre situaciju sa Srbijom”, a da odluka o zabrani putovanja u Crnu Goru “samo ide na štetu” građanima te zemlje.

Prema njegovim rečima, predsednik Crne Gore Milo Đukanović ne može više da računa na glasove Srba  i na još jedan deo birača zbog trenutne situacije sa pravoslavljem, a da bi ostao na vlasti “sada mora da okupi anti-srpske aktere”.

On je dodao da je ministar spoljnih poslova Albanije Gent Cakaj protekla tri dana bio u poseti Bujanovcu i Preševu, da je tamošenje političke lidere Albanaca pripremao za predstojeće izbore, i da je to Srbija dozvolila, s obzirom da je poseta bila zvanična i najavljena. 

“Da li možete da zamislite situaciju da ja provedem nekoliko dana u Crnoj Gori i da vodim političke razgovore sa predstavnicima Srba? Ja sada kada bih otišao u crkvu, u Ostrog proglasili bi za političko mešanje. Tu vidite taj licemeran stav”, ocenio je Dačić.

On je rekao da se očekuje da ubrzo nakon izbora u Srbiji nastavi dijalog Beograda i Prištine, a da veruje da bi graĐani Srbije “sigurno podržali” predlog o razgraničenju sa Kosovom.

“To nije nešto što imamo, to je nešto za šta treba da se borimo. Mi nemamo faktičku vlast u Prištini, niti oni imaju faktičku vlast na severu Kosova… Procene su da međunarodna zajednica i Priština ne žele da daju ni to. Mi smo doveli do toga da dodje do povlačenja 18 priznanja Kosova, oni sada nemaju većini u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija”, rekao je Dačić.

(Beta)

1 KOMENTAR

  1. “On je rekao da se očekuje da ubrzo nakon izbora u Srbiji nastavi dijalog Beograda i Prištine, a da veruje da bi graĐani Srbije “sigurno podržali” predlog o razgraničenju sa Kosovom.” Комунисти би и даље да се баве продајом српске земље, а да заузврат добију српску земљу, а све у циљу опстанка на власти. Господин партијски комесар не треба да верује, јер је народ већ одбацио такве идеје, па чак су их одбацили и њихови западни “пријатељи” и спонзори. Верујем и ја да ће после ових избора, број изашлих бити довољан да и господин комесар схвати да је подршка тој политици толика, да је корисније разговарати о временској прогонзи за прекосутра.

Comments are closed.