“Ja mu ne bih dao da podnese ostavku. A njegovo je moralno pravo da li će ovo ili ono…”: Šarčević o Siniši Malom

7
Foto Tanjug

Ministar prosvete Mladen Šarčević je posle odluke Odbora za profesionalnu etiku Beogradskog univerziteta da je ministar finansija plagirao doktorat, rekao bi, da se on pita, Siniša Mali ostao ministar, preneo je N1.

Šarčević je rekao da se trudi da poštuje autonomiju Univerziteta, ali da “ne može da negira da u celoj priči ima politike”.

“Postoji gorak ukus da se sva ova priča dobrim delom obojila politikom. Ja ne bih doveo u funkciju ono što Siniša Mali radi kao ministar i ono što on radi kao neki građanin, usavršavanje njegovo kroz akademska zvanja, to su dve odvojene stvari. To da li je ministar odlučuje neko ko je njegov šef, da li dobro radi svoj posao kao ministar. A njegovo je moralno pravo da li će ovo ili će ono. Ja u to ne ulazim. Ja da sam mu šef, ja mu ne bih dao da podnese ostavku jer zna posao da radi odlično”, rekao je Šarčević.

7 KOMENTARA

  1. Uvek je bolje ćutati, pa da misle da si glup, nego progovoriti i otkloniti svaku dilemu. Ovo je strašno.

  2. Hoće neko da objasni molim vas, ministru prosvete, da Mali nije menadžer prodaje u malom preduzeću mada i tu bi bio žešći blam da si plagijator.

  3. Gospodine Sarcevicu, ovde se ne radi o tome sta bi vi dozvolili da ste mu sef ili ne. Ostavka je lcni i moralni cin za koji mu nije potrebna nicija dozvola. Nemoj te se brukati svojim izjavama.

  4. E, VALA I OVAJ JE JEDAN OD NOVIH ETIČARA, PROSVETA JE ODUVEK OSIM ZNANJA BILA NA ZADATKU DA ŠIRI ETIKU MEĐU UČENICIMA A DOŠLI SMO SADA DO TOGA DA PRVI ČOVEK PROSVETE BRANI LOPOVLUK, DOŠLI SMO DO DNA, SRAMOTA I LJAGA. TI LJUDI NAS VODE U EVROPU, PA SA NJIMA NIKADA NEĆEMO STIČI NI DO ŠIDA.

  5. Ova izjava sve govori o nasim ministrima!!! Ponekad kad nemas sta pametno da kazes, bolje cuti! Ccccc i ovo je ministar prosvete!?!?!?

  6. Толико о моралу у друштву и то ни од кога другог, до министра просвете !

Comments are closed.