“Ja mrzim da prebacujem krivicu, pričam o taksama i ne znam šta sve…”: Vučić najavio sastanak o Kosovu u septembru

0
Foto: Tanjug

Predesdnik Srbije Aleksnandar Vučić izjavio je da neka vrsta nastavka Berlina, odnosno Pariza, gde je bilo planirano da se sretnu Beograd i Priština, trebalo da bude u septermbu, preneo je N1.

“Potrebno je neko vreme da se opet o nekim stvarima govori, ja mrzim da prebacujem krivicu na drugu stranu i da pričam o taksama i ne znam šta sve, sačekajmo da velike sile urade svoje stvari, pa ćemo i mi izaći sa onim što je naše”, rekao je Vučić nakon što je, zajedno sa francuskim predsednikom Emaulenom Makronom, razgovarao sa studentima. 

On je, na pitanje koliku podršku Makrona ima Srbija, rekao da francuski predsednik razume težinu problema i dodao da se stvari ne mogu rešavati tako što niko ni od čega neće da odstupi.

“Tražio sam podršku da razumeju da to ne može da bude rešeno kako bi svako od nas želeo da bude, već da bude nešto između”, rekao je Vučić. 

On je naveo da kompromis nije slabost, već snaga i da će se uvek zalagati za kompromis, koji nije predaja i odstujanje, već stvarni kompromis. 

“Ako budemo mogli, ići ćemo u tom smeru, ako ne – neke generacije posle nas će to morati da urade”, rekao je Vučić, navodeći da se ne može živeti u strahu od sukoba.