“Ja izdajnik, a oni trčali po regionu da se izvinjavaju. Dugo sam u politici, ali još nisam za penziju…”

1
Foto (BETAPHOTO/HINA/Damir SENCAR/DS)

(Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da on nije “izdajnik” kako ga prozivanju opozicioni političari kada je u pitanju politika prema Kosovu i Metohiji, i da je za to da “Srbija bude deo EU, ali da ne misli da politika Srbije mora da bude priznanje Kosova”.

Vučić je za televiziju Pink izjavio da se politika opozicionih političara koji ga optužuju da je “izdajnik” svodila na “trčanje počasnih izvinjavajućih krugova po regionu” kada su bili na vlasti, dok je danas “neko ko je učestvovao u bombadovanju Srbije rekao ‘izvinite'”.

Vučić je na pitanje o statusu funkcionera Srpske napredne stranke (SNS) i ministra odbrane Nebojše Stefanovića rekao da opozicioni mediji nagađaju da će on biti smenjen zbog “slika Danila Vučića ili prisluškivanja”, ali da ne veruje da je Stefanović to uradio.

“To bi bio zločin da je radio, ja sam siguran da nije”, rekao je Vučić i dodao da će na skupštini stranke “biti velikih promena ali da će svi o tome da odlučuju”.

On je povodom kritika da je izazvao uznemirenje javnosti i pritisak na tužilaštvo povodom davanja informacija iz istrage o kriminalnim delima klana uhapšenog Veljka Belivuka, rekao da “govoreći o mlevenju ljudskog mesa nije pravio nikakve metafore, već je bio precizan i upotrebio je imenicu koju su oni (kriminalci) upotrebili”.

“Nisu rekli dajte nam mleveno meso, rekli su dajte nam ćevape, ponovio sam iz istrage. Nisam preterivao, ti ljudi su stvarno pravili ćevape od ljudskog mesa i slali”, rekao je Vučić i ponovio detalje sa mučenja žrtava klana Belivuka navodeći da “taj što je klao ima troje, četvoro dece, a da su sekire i sečiva koristili na najjeziviji način

Vučić je istakao danas i da će da pomogne u izboru nove vlasti.

“Na svaki mogući način ću pomoći u izboru nove vlasti koja će biti kontinuitet onog dobrog što smo uradili u prethodnih devet godina. Za to ću imati dovojno snage i borbenosti”, rekao je on u intevjuu u Pragu.

On je rekao da ga brinu problemi vezani za Kosovo i Metohiju i situaciju u regionu.

“Pritisak mi dižu problemi koji će biti pred Srbijom, a tiču se Kosova i Metohije, situacije u regionu i hoćemo li moći da dostignemo ciljeve koje smo postavili”, rekao je Vučić.

Kako je dodao, važni rezultati i “to što će da ostane” posle njega.

“Ja sam dugo u politici, ali mislim da nisam još za političku penziju, ali dok sam tu imaću više energije od onih koji su zemlju pljačkali i koji kritikuju naš rad”, naglasio je on.

1 KOMENTAR

  1. Ако се већ упоређујеш са онима који су трчали да се извињавају, ваљда видиш где су данас са тим “трчањем” стигли ? До сопствене, потпуне, политичке пропасти. Стога би ти било мудрије да се не поредиш са политичким пропалитетима, и колико си бољи од њих, јер лако може да ти се догоди њихова судбина.

Comments are closed.