Izvršni odbor Demokratske stranke (DS) usvojio je odluku o jednogodišnjoj suspenziji šestoro članova stranke koji su u proteklom periodu grubo kršili Statut, programska načela i ciljeve DS-a, te svojim postupcima naneli štetu ugledu stranke, saopštila je ta stranka.

Reč je o šestoro članova stranačke Statutarne komisije koji već duže vreme svesno krše ovlašćenja tog stranačkog organa i zajednički donose nestatutarne odluke kojim pokušavaju da spreče sprovođenje legalnih i legitimnih odluka najviših organa Demokratske stranke, kaže se u saopštenju.

Izvršni odbor je ocenio da sui oni „tako praktično sprečavali i ometali i neophodnu reformu Demokratske stranke koju su predsednik dr Zoran Lutovac i sadašnje stranačko rukovodstvo najavili i obećali članovima stranke na poslednjoj izbornoj skupštini“.

„Pozivajući se na pravo Statutarne komisije da tumači norme u stranačkim aktima, ova grupa članova DS je sama proizvoljno propisala norme koje inače uopšte ne postoje u stranačkom statutu i drugim aktima i čije donošenje nije u nadležnosti stranačkog organa čiji su članovi. Na taj način su se ovi članovi Statutarne komisije samovoljno postavili iznad svih stranačkih organa i prekrajali političke odluke tih organa, pa tako i politiku stranke“, kaže se u saopštenju.

Kako se dodaje, „budući da su sva ogrešenja o statut i ostale stranačke akte zajednički počinili, stekli su se uslovi predviđeni Pravilnikom o disciplinskom postupku da se protiv svih sedmoro članova DS vodi i zajednički postupak“.

„U skladu sa pomenutim pravilnikom, postupak je, na predlog predsednika stranke dr Zorana Lutovca, vodio Izvršni odbor stranke zato što članovi protiv kojih je postupak pokrenut pripadaju različitim lokalnim organizacijama DS“, dodaje se u saopštenju.

(Beta)

https://www.nstore.rs/product/elektronsko-pdf-izdanje-nedeljnika-br-437-od-28-maja/
https://www.nstore.rs/product/velika-majska-akcija-pretplata-na-nedeljnik-samo-6-999-dinara-poklon-dve-flase-plavog-vina/

Komentara

  1. Gordana
    30. maja 2020. 19:46

    Lutovac je Crvjezik grbavi. Zamislio je da će da bude Koštunica opozicije na precedničkim izborima. A u stvari je nosač bureka Žutom Vučiću i podvodač Demokratske stranke, da se taj isti mahniti Đ na njoj iživljava! A ovaj samo dok gleda sa strane može da se loži! Manijaci će kada ubiju DS da nastave na njoj nekrofiličarski da se iživljavaju! A Boris je umislio da je princ da je poljubi i spase!!!! Marš, bre, sva trojica....sa matorim Lekom i Pešićkom i sl.zajedno! Pustite ljude da rade i bore se i spasu obraz i razum vaspitane i zdrave Srbije!!!!

  2. Al
    31. maja 2020. 23:24

    Poštovana gospođo, da DS s Borisom Tadićem nije bila tako odvratno bahata, pohlepna i bezobzirna, pa još i "nacionalno pomirljiva" s SPS-om, i da se nije pojavila kao otac-osnivač SNS, ovo danas ne bi izgledalo ovako. Ponavljam - DS mora da se raspadne jedan dan pošto SNS, SRS i SPS jednom - zdravlje Bože - budu zabranjene.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.