“Izvinite, previše pričam”: Kako je Đoković govorio posle polufinala Vimbldona

0

Novak Đoković je uspeo da se plasira u novo finale Vimbldona.

Polufinale sa Denisom Šapovalovim je okončano u tri seta 7:6, 7:5, 7:5, a svaki je trajao oko sat vremena.

“Mislim da rezultat ne odražava sam tok meča, servirao je sjajno i u dobrom delu prvog seta bio bolji, kao i u drugom. Hteo bih da mu date još jedan aplauz zbog svega što je danas uradio, ali i na celom turniru ove dve nedelje. Ovo mu je bilo prvo grend slem polufinale, doživeo je ovo emotivno, ali sam siguran da ćemo ga videti još na ovakvim mečevima jer je izvanredan igrač.”

Moderator intervjua nakon utakmice je Novaka proglasio “ultimativnim borcem”.

“Moglo bi da se kaže, rekao sam već, ali ću ponovo, ovo je moj najdraži turnir i omiljeni turnir. Nema povlačenja kada izađeš na teren, posebno u završnici turnira u kojem sam sanjao da ga osvajam. San se nastavlja i to je sve što mogu da kažem. Trudim se da izvučem maksimum iz sebe, videćemo šta će se desiti i odustajanje nikada nije bilo opcija.”

Potom je rešio da malo progovori i o statistici, što je izmamilo Đokovićev osmeh. A rekao je kako mu je ovo 30. grend slem finale, sedmo na Vimbldonu.

“Ti obožavaš statistiku, šta je danas na meniju? Kad to ti kažeš, bude sjajno. Treba da putuješ sa mnom kao psiholog koji mi priča o statistici, grend slemovi su mi sve u ovom delu karijere, bio sam privilegovan da pišem istoriju sporta koji volim i ispunjava mi srce kada čujem da je ulog nešto istorsijski. Ipak, uravnotežen sam i u trenutku da dobijem samo taj sledeći meč. Meni postoji samo taj jedan meč u naredna dva dana. Grend slem finale je nešto posebno… Izvinite, pričam previše. Skratiću svoje odgovore”, rekao je Đoković.