Izrael ponovo raketirao Gazu: Hamas lansirao zapaljive balone koji su izazvali nove požare na izraelskoj teritoriji…

0

Izraelska vojska izvela je novi vazdušni napad na grad Gazu i okolinu, drugi put ove nedelje, nakon što je Hamas lansirao takozvane zapaljive balone koji su izazvali osam požara na izraelskoj teritoriji, prenosi CNN.

“Izraelska vojska po drugi put je ove nedelje pogodila ciljeve u Gazi”, navodi se u saopštenju Izraelskih odbrambenih snaga (IDF), nakon što je lansiranje zapaljivih balona iz Gaze dovelo do novih požara na jugu države.

Kasno sinoć i u toku noći, izraelska vojska je, kako je saopšteno, u Gazi i obližnjem gradu Kan Junisu gađala vojne komplekse Hamasa, kao i druge lokacije za koje izraelske snage veruju da su mesta okupljanja “militantnih organizacija koje vladaju Pojasom Gaze”.

Vazdušni napadi izraelske vojske u sredu i sinoć, prvi su od kada je krajem prošlog meseca stupio na snagu prekid vatre između Izraela i Hamasa, uz posredstvo Egipta.

Kako prenosi Tajms of Izrael, novi napadi izraelske vojske su bili daleko veći i snažniji od onih u sredu. Kako se navodi u izveštaju, činilo se da je u pitanju najsnažniji odgovor Izraela na napade zapaljivim balonima, otkako su pripadnici Hamasa pre tri godine počeli da koriste balone kao sredstvo napada na izraelske teritorije.

U gradovima na jugu Izraela ponovo su se oglasile sirene.