Izrael granatirao Liban nakon dve rakete ispaljene sa teritorije koju kontroliše Hezbolah: Sirija tvrdi da su izrealske snage raketirale Alepo

0

Dve rakete ispaljene su iz Libana na sever Izraela rano jutros, aktivirajući sirene upozorenja u regionu Zapadne Galileje, saopštile su izraelske odbrambene snage,a prenosi Tajms of Izrael. Kao odgovor, izraelska vojska je na ispalila artiljerijske granate.

Jednu od raketa presreo je izraelski raketni odbrambeni sistem “Iron Dome”, dok je drugi projektil pao na otvoreno područje u blizini obale, saopštila je izraelska vojska.

Nije bilo izveštaja o povređenima ili materijalnim oštećenjima, a vojska je saopštila da trenutno ne postoje posebna uputstva za stanovnike regiona.

Izraelska vojska veruje da je rakete ispalila palestinska grupa u južnom Libanu, a ne moćna teroristička grupa Hezbolah. Međutim, Hezbolah održava strogu kontrolu nad južnim Libanom, čineći malo verovatnim da se takav napad izvede bez prećutnog odobrenja Hezbolaha.

Napad je usledio četiri sata nakon što su sirijski državni mediji saopštili da su izraelski avioni lansirali niz projektila na ciljeve u blizini sirijskog grada Alepo, a sve nakon sukoba na brdu Hram kod džamije Al Aksa između izraelske policije i muslimanskih demonstranata tokom muslimanskog praznika Kurban-bajram, prenosi Tajms of Izrael.