“Izmene Zakona o eksproprijaciji u četvrtak pred Vladom”

1
Printscreen/YouTube/Radio Slobodna Evropa

Ministar finansija Srbije Siniša Mali rekao je da očekuje da će Vlada na narednoj sednici u četvrtak, 9. decembra, imati izmene Zakona o eksproprijaciji, prenose mediji.

Mali je za TV Prva rekao da Zakon o eksproprijaciji, koji je Skupština nedavno usvojila, ali ga predsednik Vučić još nije potpisao, u skladu sa Ustavom, ali da su u pitanju neki rokovi, koji daju rok za odlučivanje o prodaji imovine, kraći od pet dana.

„Danas ćemo napraviti predlog izmena novog zakona kako bismo ga do četvrtka imali na sednici vlade. Krajnji rok za potpisivanje (usvojenog Zakona) je do 10. decembra, a (izmene Zakona) ući će u parlament na usvajanje do kraja godine“, rekao je Mali za TV Prva.

On tvrdi da se izmene Zakona o eksproprijaciji ne prave zbog projekta „Jadar“ i eksploatacije litijuma kod Loznice, zbog čega su širom Srbije juče održani protesti.

„Taj zakon nema baš nikakve veze sa Rio Tintom. Svaki dokument koji je donet za `Rio Tinto` je daleko godinu dana od nas. To je za neke bio izgovor da kažu da je reč o otimačini i da zato protestuju protiv Rio Tinta’“, rekao je Mali.

1 KOMENTAR

  1. Jeste, mi smo svi glupi a vi koji donosite zakone ste kupili diplome i prepisali doktorate.

Comments are closed.