Izložba “Za naš kej” na Savskom keju u blokovima

0
Fotografija: Nebojša Tomanović

Kako je Savski kej izgledao nekada, a kako sada? Kako bi građanke i građani Beograda voleli da kej izgleda i koje sadržaje bi želeli na njemu?

Kako bi kej izgledao sa još više zelenila, sa sređenim pešačkim i biciklističkim stazama i sa plažom na mestu na kojem je ona nekada davno i postojala?

Ta, ali i brojna druga pitanja postavlja izložba fotografija “Za naš kej” i u komunikaciji sa posetiocima pruža moguće odgovore.

Izložba će biti otvorena u nedelju, 28. juna u 12h na platou Savskog keja kod Teatra na Savi (na kraju Nehruove ulice, kod okretnice autobusa 45).

Fotografija: Vladimir Čadež

Fotografije na izložbi podeljene su u nekoliko tematskih celina – komercijalni sadržaji, saobraćaj na keju, uređenje keja, zelene površine. Posetioci će imati priliku da vide fotografije nastale na ovoj zelenoj oazi pre nekoliko decenija, kada je kej izgledao potpuno drugačije, ali i predloge za njegov budući izgled.

Posetioci izložbe imaće priliku da iskažu svoje želje u vezi sa budućim izgledom keja, i da razmene mišljenja i ideje sa svojim komšijama, ali i stručnjacima i borcima za očuvanje životne sredine.

Organizaciju izložbe potpisuje neformalno udruženje građana “Ne dam Kej” koje se zalaže za očuvanje savskog keja i njegovo održavanje u skladu sa potrebama stanovnika novobeogradskih blokova, ali i svih ljubitelja beogradskih reka.

Organizatori mole sve posetioce da nose maske sve vreme tokom otvaranje izložbe i da drže fizičku distancu od najmanje 1 metra. U slučaju uvođenja dodatnih zaštitnih mera od virusa Covid 19, pozivaju zainteresovane da prate stranicu Nedamkej na Facebook-u na kojoj će objaviti obaveštenja o eventualnom pomeranju otavaranja izložbe.