Izložba “Vera” Katarine Šaptović u Gradskoj galeriji KC Grad: Prošlost i budućnost na izvezenom platnu

0
Foto: promo

U ponedeljak, 29. avgusta od 20h u Gradskoj galeriji Kulturnog centra Grad biće otvorena samostalna izložba umetnice Katarine Šaptović “Vera”.

Katarina Šaptović za sebe kaže da je umetnica koja tetovira odeću, a njene radove pod nazivom Kez Vez do sada smo imali prilike da vidimo kao vrlo originalne kolekcije vezenih aplikacija na odeći. Oslobađajući se i razvijajući svoj umetnički izraz, Katarinin Kez Vez dobija ozbiljnu likovnu formu.

Foto: promo

Katarinino razmišljanje na temu verovanja i maštanja, kao i međusobne povezanosti vere i mašte predstavljeni su na izvezenim scenama na komadima starog platna od konoplje. Platna koje je tridesetih godina prošlog veka istkala Katarinina prabaka učinili su joj se kao idealna podloga za savremeni vez. Inspirisana praistorijskim crtežima kao i predstavama arhitipova, Katarina se pita kako bi buduće generacije videle simboliku njenog veza. Kroz projekat “Vera” Katarina želi da simbolično poveže prošlost i budućnost.

Foto: promo

Katarina Šaptović je rođena 1989. godine u Ivanjici, Srbija. 2018. godine počinje da se bavi vezom. Svoje ilustracije aplicira na odeću i tako nastaje ideja o brendu Kez Vez koji je do sada imao već deset kolekcija. 2019. učestvuje kao izlagač na Festivalu “9” u Beogradu. 2021. na prvoj samostalnoj izložbi u Vjernom Psu predstavlja projekat “Žensko društvo”.

Izložba se može posetiti svakodnevno do 10.9. od 16 do 21h u Gradskoj galeriji Kc Grad (Braće Krsmanović 4, Beograd).