Izložba „Sreća“ Aleksandre Ilić u KvArt BW

  0

  Izložba „Sreća“ umetnice Aleksandre Ilić biće otvorena u petak, 8. aprila, u 19 sati u izložbenom prostoru KvArt BW, na drugom spratu tržnog centra Galerija.

  Izražavajući se pretežno u formi crteža, slike i prostorne instalacije, istražujući različite materijale i koristeći pritom lični simbolizam i estetiku fasade, odnosno izgled uličnih grafita, autorka u radu ističe značaj introspekcije i intimnog pozicioniranja spram pojedinih aktivnih socijalnih fenomena.

  „Autorka stvara seriju radova inspirisanu srećom i motivima za koje se veruje da je donose. Kroz svoj rad kombinuje tradiciju i modernost, mešajući estetiku ulice, urbanosti i gradskog okruženja sa simbolima koje povezujemo sa starim narodnim verovanjima koje baštinimo od predaka i, pamteći ih, prenosimo dalje“, kaže Ana Kršljanin, istoričarka umetnosti.

  Aleksandra Ilić završila je osnovne i master akademske studije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, smer Slikarstvo. Od završetka studija aktivno se bavi samostalnom umetničkom praksom, a od 2020. godine je nosilac statusa samostalnog umetnika. Član je Udruženja likovnih umetnika Srbije (ULUS).

  Izložbu „Sreća“ organizuju Galerija ŠTAB i umetnička inicijativa KvArt BW, a ovo je ujedno i druga po redu izložba u okviru kustoskog projekta “Perspektiva 22” istoričarke umetnosti Ane Kršljanin. Izložba će biti otvorena do 18. aprila 2022. godine, a radno vreme galerije KvArt BW je svakog dana od 11 do 19 časova. Ulaz je slobodan.