“Izlazimo sa predlogom za svadbe, noćne klubove, festivale…”: Vesić o popuštanju mera po fazama

2
Foto: Printscreen N1

Najavljene pogodnosti za građane Beograda, koji su primili drugu dozu vakcine protiv korona virusa, počeće da se realizuju od sledeće nedelje, rekao je za Blic zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Kako je pojasnio, prvo se kreće sa popustima za pozorišne predstave, a umanjenje će iznositi 30 odsto.

“Svako ko dođe na blagajnu moći će da ostvari popust od 30 odsto, tako što će skenirati njegov bar kod sa potvrde o kompletnoj imunizaciji, odnosno dokazu da su primili obe doze vakcine protiv kovida”, rekao je Vesić za Blic.

Kako je pojasnio, za to može da se koristi papirna potvrda, ali i ona u elektronskoj formi, preko mobilnog telefona.

On je najavio da će u ponedeljak razgovarati sa predstavnicima bioskopa kako bi ista ova pogodost zaživela i tu, kada se oni otvore, s obzirom na to da su zbog mera Krizog štaba sada zatvoreni.

“Imao sam sastank i sa ivent industrijom, očekujem da u ponedeljak ili utorak izađemo sa predlogom mera kako da se održavaju manji iventi, poput recimo svadbi, odnosno svi manji događaji do 50 ljudi”, rekao je Vesić i naglasio da je to sve rađeno u saradnji sa Gradskim zavodom za javno zdravlje.

Kako dodaje, ide se i sa tim kako bi mogli sa radom da krenu i noćni klubovi uz poštovanje mera.

“Sada se pripremamo i za to kako da se organizuju festivali i kongresi”, rekao je Vesič.

“Kada budemo dobili konačno i za predlog mera za održavanje festivala i kongresa, izaći ćemo pred Krizni štab i predložiti da se to usvoji”, rekao je zamenik gradonačelnika.

Naravno, dodao je, sve to zavisi od epidemiološke situacije.

“Ali ono na čemu je ivent industrija insistirala, a ja mislim da su u pravu, to je da izađemo sa janim planom, kao što su uradili u Izraelu i Velikoj Britaniji – recimo, 15. maja ćemo uraditi to, 1. juna to… Paktično da se ide na popuštanje mera po fazama. Jer oni moraju da znaju unapred nekoliko meseci kako bi planirali događaje”, objasno je Vesić.

Prema njegovim rečima, ono što je obećanje, to je da će Grad Beograd sve svoje prostore, kao što je recimo Tašmajdan, tokom ove godine dati po ceni koštanja, odnoso bez ijednog dinara zarade. Osim toga, to što treba da plate, mogu na 12 rata.

“Praktično da ih zakup pre koncerta ne košta ništa, kako bi podstakli da što pre počnu da se vraćaju koncerti i događaji i da počnemo da živimo normalno”, istakao je i dodao da bi i građani za te koncerte takođe imali 30 odsto popusta.

2 KOMENTARA

  1. Naravno,ne mozemo doveka biti zatvoreni.I ne mozemo ne raditi.I naravno da mi koji smo vakcinisani i treba da se krecemo a ostali neka sede.I jos nesto.Ovi koji su protiv neka sede naredenih 10godina jer su sedeli verovatno i pre korone.I ovo ce od naredne godine biti kao obican grip

Comments are closed.