“Izjava mu je krajnje neljudska…”: GI “Sloboda, demokratija, pravda” uputila protestnu notu zbog Kurtijeve izjave o Ivanoviću

0
Foto: Profimedia

Građanska inicijativa Sloboda demokratija pravda (GI SDP) uputila je najooštriju protesnu notu zbog izjave kandidata za premijera Kosova Aljbina Kurtija koji je za Olivera Ivanovića rekao da je bio ratni zločinac, preneo je N1.

Istražni i pravosudni organi Euleksa i Kosova koji su vodili postupak protiv Olivera Ivanovića nisu imali skoro nikakve dokaze već su samo kreirali optužbe na osnovu izjava pojedinih nekredibilnih Albanaca, istakli su u saopštenju iz Inicijative SDP.

“O tom postupku je itekako gospodin Kurti upoznat i njegova jučerašnja izjava je krajnje neljudska. Podsećamo ga da je prošao 21 mesec od ubistva srpskog političara, a ubica i nalogodavaci i dalje nisu pronađeni”, navode iz GI SDP.

Kako su dodali, Kurti je dao velika obećanja i to prvenstveno da će suzbiti kriminal i korupciju na Kosovu i inicijativa će od njega tražiti da institucionalno radi na pronalaženju ubice Olivera Ivanovića.