Izgleda da je kupusijada bila dobra lekcija: Odložen festival duvan čvaraka u Valjevu

0
Printscreen/YouTube/ZdravljeTV

(Beta) – Nakon što je idejni tvorac Festivala duvan čvaraka Slaven Batočanin najavio da će u subotu i nedelju u Valjevu organizovati “skromnu čvarkijadu”, gradski Štab za vanredne situacije je doneo naredbu kojom se nalaže odlaganje održavanja svih manifestacija u gradu do stvaranja povoljnije epidemiološke situacije.

“Odlaganje manifestacija koje su ove godine trebalo da se održe u našem gradu kao i Festivala duvan čvaraka, isključivo za cilj ima zaštitu života i zdravlja građana, ali i da se sačuva zdravstveni sistem u našem gradu”, navodi se u saopštenju Štaba za vanredne situacije, preneo je portal kolubarske.rs.

Iz Štaba za vanredne situacije apeluju na građane da poštuju odluke, jer je svima u interesu da se život što pre vrati u normalne tokove i zato je potrebno razumevanje, jedinstvo i poštovanje mera.

Prema podacma Zavoda za javno zdravlje od 8. oktobra, u Valjevu su još tri osobe zaražene koronavirusom, dok u ostalim opštinama Kolubarskog nema novoobolelih.

Ukupan broj inficiranih u Kolubarskom okrugu je 1.679 osoba obolelih od koronavirusa – u Valjevu 1.196, Mionici 115, Ubu 111, Lajkovcu 101, Ljigu 86 i u Osečini 70 osoba. 

U Opštoj bolnici Valjevo sa potvrđenim pozitivnim rezultatom na koronavirus na lečenju su dva pacijenta, u kućnoj izolaciji je 11 osoba.

U Valjevu od početka epidemije izlečen je 1.151 pacijenat, a preminule su 32 osobe.