“Izgleda da će Sami Hipija morati da se vrati iz penzije”: Liverpulova “bolnica” sve veća, sedam igrača za manje od mesec dana

0
Foto: Profimedia

Samo kada bi mogao, Jirgen Klop bi verovatno otišao na planinu i čuvao ovce tokom svake reprezentativne pauze, bez interneta, struje i informacija. Nakon ovog reprezentativnog ciklusa, Liverpulova “bolnica” ima sve više pacijenata.

Kapiten Liverpula Džordan Henderson je u pauzi sinoćnjeg meča sa Belgijom ostao u svlačionici, jer nije bio u stanju da nastavi utakmicu, što je potvrdio selektor Gordog Albiona Geret Sautgejt.

“Džordan je na poluvremenu osetio zatezanje i procenio da ne može dalje”, rekao je Sautgejt na konferenciji posle utakmice.

Upitan da li se radi o povredi zadnje lože, koja je Hendersona već mučila sredinom februara, 50-godišnji stručnjak nije želeo da nagađa.

“Medicinski ne bih mogao da kažem zasad. Moraćemo da procenimo kada se vratimo u Englesku”, istakao je Sautgejt.

Henderson će u toku dana biti podvrgnut ispitivanjima medicinskog tima u Sent Džordžs Parku, gde će se reprezentacija Engleske pripremati za meč sa Islandom. Vezista Liverpula će taj meč gotovo sigurno propustiti, posebno jer Gordi albion više nema ni teoretske šanse da se domogne završnice takmičenja u Ligi nacija, a istovremeno su sigurni od ispadanja u drugu diviziju.

Mnogo bitnije pitanje je da li će moći da se stavi na raspolaganje Klopu u nedelju.

Jer kada je krajem oktobra potvrđeno da će Virdžil van Dajk nakon pogibeljnog starta Džordana Pikforda zbog povrede kolena morati da propusti veći deo aktuelne sezone, na Enfildu je delovalo kao smak sveta.

A onda su se povredili i Tijago Alakntara i Fabinjo u malo razmaku.

Kraj? Ne. Sitaucija se sada dodatno pogoršala, a još pet imena su u “crvenoj bolnici”.

Prvo je 8. novembra Trent Aleksander-Arnold povredio list, tri dana kasnije je koleno ”otišlo” i Džou Gomezu, na meču sa Srbijom Endiju Robertsonu je stradala zadnja loža, da bi se Mohamed Salah u Egiptu zarazio korona virusom.

I onda jučerašnja Hendersonova povreda.

Što reče neko na društvenim mrežama, izgleda da će Sami Hipija morati da se vrati iz penzije.