Izdvojene premijere hit filmova i serija koje u junu stižu na HBO i Cinemax kanale

0
Formatoriginal / Alamy / Alamy / Profimedia

U nastavku izdvajamo najzanimljivije naslove koji će tokom juna premijerno biti prikazani na HBO, HBO 2 i HBO 3 kanalima, kao i našim uslugama videa na zahtev HBO GO i HBO On Demand.

PREMIJERE NOVIH SERIJA I NOVIH SEZONA SERIJA:

RIK I MORTI V (Rick And Morty V)

Premijera nove sezone 21. juna na HBO GO-u

Sve prethodne sezone istog dana dolaze u HBO GO ponudu

Glume: Džastin Rojland, Sara Čok, Kris Parnel, Spenser Gramer

Nakon što je nestao pre dvadeset godina, Rik Sančez se iznenada pojavljuje na vratima svoje ćerke Bet i useljava se kod nje i njene porodice. Iako Bet pruža dobrodošlicu Riku, njen muž, Džeri, nije toliko oduševljen ovim porodičnim okupljanjem. Džeri je zabrinut za Rika, sociopatskog naučnika, koji koristi garažu kao svoju ličnu laboratoriju. U laboratoriji, Rik radi na brojnim naučnim pronalascima, ponakad i vrlo opasnim. Ali, to nije jedina stvar koja brine Džerija. Rik se često upušta u intergalaktičke avanture na koje vodi svoje unuke, Mortija i Samer.

RODITELJI II (Breeders II)

Premijera 7. juna u 21.00h na HBO-u

Ponedeljkom nova epizoda u 21.00h na HBO-u

Sve epizode dostupne na HBO GO-u

Glume: Martin Friman, Dejzi Hagard, Džordž Vejkman, Džejda Ajls, Stela Gonet

Komedija „Roditelji“ istražuje paradoks s kojim se svaki roditelj suočava, ali nikad ne želi da prizna: dobrovoljno biste dali život za svoju decu, ali vrlo često želite i da ih ubijete. Martin Friman glumi Pola, brižnog oca koji otkriva da nije baš onakav čovek kakvim je sebe smatrao. Njegova partnerka na ovom neviđeno strmom usponu je Ali (Dejzi Hagard) koja vodi muzički studio, zasmejava Pola i ima sposobnost da čita deci priču dok i sama tehnički spava. U ovoj iskrenoj i beskompromisnoj komediji, Pol i Ali usklađuju svoje karijere, ostarele roditelje, hipoteku, obrte u vezi i neprijatna iznenađenja koja donosi odgajanje njihovo dvoje dece, Luka i Ejve.

BETI II (Betty II)

Premijera 12. juna na HBO GO-u

Subotom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Nina Moran, Didi Lavlejs, Munber, Rašel Vinberg, Adžani Rasel

Zasnovana na popularnom filmu Kristal Mozel, “Skate Kitchen”, HBO serija “Beti” prati živote raznolike grupe mladih žena koje se probijaju kroz pretežno muški svet skejtbordinga u Njujorku.

Najbolje prijateljice, Kert i Dženej, osnivaju “ženski skejterski kružok” u njujorškom Louer Ist Sajdu. U parku za skejtere, one upoznaju Haniber, Indigo i Kamil. Ovih pet veoma nezavisnih, samosvesnih i upečatljivih devojaka ubrzo formiraju bliske veze koje im pružaju hrabrost da budu ranjive i istražuju svoje identitete. Dok prihvataju međusobne razlike, skejtbord zbližava ove žene, ali njihova prijateljstva i ambicije daleko prevazilaze ovaj sport.

ISTREBITE SVE DIVLJAKE (Exterminate All The Brutes)

Premijera 8. juna u 21.00h na HBO-u

Utorkom nova epizoda u 21.00h na HBO-u

Sve epizode dostupne na HBO GO-u

“Istrebite sve divljake” je prosvetljujuće putovanje kroz vreme koje nam pruža dubok uvid u istoriju evropskog kolonijalizma u Africi i Severnoj i Južnoj Americi. Ova inovativna serija istražuje dugoročne posledice eksploatacije i genocida na današnje društvo, pomerajući granice tradicionalnog dokumentarizma. Vešti reditelj Raul Pek (I Am Not Your Negro) putuje u najmračnije periode čovečanstva sa Džošom Harnetom koji (Perl Harbor) glumi u igranim scenama. U četiri epizode, Pek dekonstruiše stvaranje i prikrivanje istorije, zadire u ideologiju belačkog suprematizma i podstiče publiku da još jednom razmisli o načinu na koji je pisana istorija.

DEJV II (Dave II)

Premijera 17. juna na HBO GO-u

Četvrtkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Dejv Berd, Tejlor Misijak, Endru Santino, Trevis Benet, Kristin Ko

Polusatna komedija zasnovana na životu repera i komičara, Dejva Berda, poznatijeg po svom umetničkom imenu Lil Diki. Serija se usredsređuje na neurotičnog mladića iz predgrađa koji je ubeđen da mu je suđeno da bude jedan od najboljih repera svih vremena. Sad mora da ubedi svoje najbliže prijatelje, jer bi uz njihovu pomoć mogao da ubedi i ceo svet.

DOBRA BORBA V (The Good Fight V)

Premijera 25. juna na HBO GO-u

Petkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Kristin Baranski, Kuš Džambo, Sara Stil, Majkl Boutmen, Odra Mekdonald

„Dobra borba“ se nastavlja godinu dana nakon događaja iz poslednje epizode serije „Dobra žena“. U ovoj seriji, velika finansijska prevara je narušila ugled mlade pravne zastupnice Maje Rindel, istovremeno ostavivši njenu mentorku i kumu, Dajanu Lokart, bez ušteđevine. Izbačene iz firme Lokart&Li, pridružuju se Luki Kvin u jednoj od najistaknutijih čikaških advokatskih firmi.

NOVE EPIZODE HIT SERIJA:

NA TERAPIJI IV (In Treatment IV)

Ponedeljkom i utorkom nove epizode u 20.00h na HBO-u

Ponedeljkom i utorkom nove epizode u HBO GO ponudi

Glume: Uzo Aduba, Entoni Ramos

Dramska serija „Na terapiji“, koja je osvojila Emi nagradu, vraća se sa četvrtom sezonom. Dobitnica Emi nagrade, Uzo Abuba („Gospođa Amerika“, „Crno više nije u modi“), igra glavnu ulogu u ovoj sezoni – pronicljivu i saosećajnu terapeutkinju dr Bruk Tejlor. Nastavak serije se odvija u današnjem Los Anđelesu, a Bruk pomaže novim pacijentima u vezi sa raznim brigama koje opterećuju savremenog čoveka. Problemi poput globalne pandemije i aktuelnih društvenih i kulturoloških previranja predstavljaju okvir za posao dr Tejlor, koja se istovremeno suočava sa komplikacijama u privatnom životu.    

KAO PRAVA DEVOJKA III (The Girlfriend Experience III)

Ponedeljkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Džulija Goldani Teles, Oliver Masuči, Frenk Dilan, Danijel Bets, Armin Karima

Serija „Kao prava devojka“ istražuje odnose između devojaka koje rade kao ekskluzivna poslovna pratnja i njihovih klijenata koji dobijaju mnogo više od seksa. To su žene koje pružaju “iskustvo prave veze” – emotivnu i seksualnu vezu za veoma visoku cenu. Treća sezona ove serije odvija se u okviru londonske tehnološke scene. Ajris je neuronaučnica koja počinje da istražuje transakcioni svet i iskustva, da bi se našla u misterioznom lavirintu odnosa koje sama stvara. Ajris ubrzo shvata da joj seanse sa klijentima pružaju prednost u tehnološkom svetu i obrnuto. Ona počinje da se pita da li su njeni postupci posledica slobodne volje ili nečeg potpuno drugog, i posvećuje se istraživanju ove teme.

CRNA DAMA IZVODI SKEČEVE II (A Black Lady Sketch Show II)

Petkom nova epizoda u 21.30h na HBO 3

Sve epizode dostupne na HBO GO-u

Glume: Robin Tidi, Kvinta Branson, Gabrijela Denis, Ešli Nikol Blek

Scenaristkinja Robin Tidi i izvršna producentkinja Isa Rej predstavljaju narativnu seriju smeštenu u bezgraničnoj magičnoj stvarnosti prepunoj dinamičnih, urnebesnih likova i slavnih gostiju. Skečeve izvode najpoznatije crne komičarke uključujući Robin Tidi, Ešli Nikol Blek, Gabrijelu Denis i Kvintu Branson.

FARGO IV (Fargo IV)

Nedeljom nova epizoda u 21.45h na HBO 3

Sve sezone dostupne na HBO GO-u

Glume: Kris Rok, Džesi Bakli, Džejson Švarcman, Ben Višo, Džek Hjuston

Četvrta sezona serije “Fargo” se odvija u Kanzas Sitiju 1950. i prati dve kriminalne organizacije koje su, boreći se za delić američkog sna, sklopile nestabilno primirje. One zajedno kontrolišu alternativnu ekonomiju eksploatacije, iznude i droge. U pokušaju da održi primirje, Loj Kenon, vođa afroameričke mafijaške porodice, predao je svog najmlađeg sina Sačela svom neprijatelju Donatelu Fadi, vođi italijanske mafije. Zauzvrat, Donatelo je Loju predao svog najmlađeg sina Ziroa. Priča o imigraciji, asimilaciji i moći prepliće se sa pričama o Džostu Fadi, impulsivnom i obesnom nasledniku mafijaške porodice Fada; Donatelovom usvojenom sinu Rabaju Miliganu; detektivu Odisu Vefu; Oreti Mejflauer i federalnom maršalu Diku “Defiju” Vikveru. 

AMERIČKA PRIČA III (All American III)

Subotom nova epizoda u 19.15h na HBO 3

Utorkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Danijel Ezra, Bre-Z, Greta Oniogu, Samanta Logan, Majkl Evans Beling

Spenser Džejms je perspektivna srednjoškolska zvezda američkog fudbala i odličan je učenik u srednjoj školi Saut Krenšo. Kompton je mesto koje za njega predstavlja dom. Ali kada ga Bili Bejker, fudbalski trener iz srednje škole Beverli, angažuje da igra za tim na Beverli Hilsu, Spenserova majka Grejs i njegov najbolji prijatelj Kup, ubede ga da je to prilika koju ne sme da propusti. Sada Spenser mora da balansira između dva sveta, južnih četvrti koje poznaje i bogatih kvartova Beverli Hilsa koji mu nude priliku za bolji život. Spenser se loše snalazi u novom okruženju kada se useli kod Bilija i njegove porodice da bi obezbedio transfer na Beverli. Serija je inspirisana životom profesionalnog igrača američkog fudbala, Spensera Pejsingera.  

MAJANSKI BAJKERI III (Mayans MC III)

Četvrtkom nova epizoda u 22.00h na HBO3

Sve sezone dostupne na HBO GO-u

Glume: Džej-Di Pardo, Klejton Kardenas, Sara Bolger, Majkl Irbi, Karla Barata

“Majanski bajkeri” je sledeće poglavlje sage o “Sinovima anarhije”. U svetu posle Džeksa Telera, Ezikil “Ez” Rejes izlazi iz zatvora i postaje član motorističkog kluba “Majanski bajkeri” na granici između Kalifornije i Meksika. Ez, nadareni sin ponosne latino porodice i nekada perspektivni mladić, shvata da njegovu potragu za američkim snom uništava pogranično nasilje. Gradeći novi identitet u svom malom gradu, Ezova želja za osvetom odvešće ga na životni put kojim nije želeo da krene, ali koji nije mogao da izbegne.

SLUŠKINJINA PRIČA IV (The Handmaid’s Tale IV)

Petkom nova epizoda u 20.00h na HBO-u

Četvrtkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Elizabet Mos, Džozef Fajns, Ivon Strahovski, Samira Vajli, Aleksis Bledel, En Daud

U novoj sezoni, Džun (Elizabet Mos) uzvraća udarac Gileadu kao žestoka predvodnica pobunjenika, ali rizici koje preuzima donose neočekivane i opasne nove izazove. Njena potraga za pravdom i osvetom preti da je potpuno obuzme i uništi njene najdragocenije odnose.

MI DECA SA STANICE ZOO (We Children Of Bahnhoff Zoo)

Utorkom nova epizoda u 21.00h na HBO-u

Sve epizode dostupne na HBO GO-u

Glume: Jana Mekinon, Mikelanđelo Fortuci, Lea Drinda, Lena Urzendovski, Jeremijas Majer, Bruno Aleksander

Kristijana, Stela, Babsi, Aksel, Mihi i Beno se pronalaze u uzbudljivim klubovima i na andergraund žurkama u Berlinu. Oni su jaki, hrabri i ludo se provode u ovom „raju” – koji se u početku čini kao izobilje boja, izazova i uzbuđenja. Glavna u grupi je Kristijana, čiji život se srušio nakon razvoda njenih roditelja. Ona beži od kuće i ubrzo počinje da tone u zavodljivi svet podzemlja. Dok se grupa prijatelja zbližava, u neprestanoj potrazi za novim hedonizmom, oni zajedno prolaze kroz euforične uspone i mračne, opasne padove. I dok se njihovi odnosi produbljuju i slamaju, njihove individualne traume ih vuku na dno vrtloga iz kojeg neki od njih nikada neće uspeti da izađu.

PRIJATELJI (Friends)

Svakog radnog dana po dve epizode u 12.30h na HBO 2

Maratoni subotom od 13.55h na HBO 3

Sve sezone dostupne na HBO GO-u

Glume: Dženifer Aniston, Kortni Koks, Lisa Kudrou, Mat Leblank, Metju Peri, Dejvid Švimer

Upoznajte šestoro bliskih prijatelja koji žive u Njujorku i suočavaju se sa svim nesigurnostima i apsurdima zrelog doba. Ova britka, sofisticirana serija pruža urnebesni osvrt na veze i posao u ovom velikom gradu. Rejčel, Monika, Fibi, Džoi, Čendler i Ros shvataju da potraga za srećom donosi mnogo više pitanja nego odgovora. Ali, dok pokušavaju da pronađu smisao duboko u sebi, oni takođe brinu jedni o drugima tokom ovog uzbudljivog perioda života, kada sve izgleda moguće – dok god imaju Prijatelje.

BETVUMEN II (Batwoman II)

Sredom nova epizoda u 21.50h na HBO 3

Utorkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Đavisija Lezli, Rejčel Skarsten, Megan Tendi, Nikol Kang, Kamrus Džonson

Tri godine nakon Betmenovog misterioznog nestanka, Gotam je grad bez nade. Bez Osvetnika sa plaštom, policiju Gotam Sitija su okupirale i nadjačale kriminalne bande. Tu je i Džejkob Kejn, direktor firme za privatno obezbeđenje “Krous” (Vrane), jedine institucije koja sada štiti grad naoružanim i obučenim policajcima. Pre mnogo godina, Džejkobova prva žena i ćerka stradale su u unakrsnoj vatri kriminalnih bandi u Gotamu. On je tada poslao svoju jedinu preživelu ćerku, Kejt Kejn, daleko od Gotam Sitija radi njene bezbednosti. Nakon otpuštanja iz vojne službe zbog nečasnog ponašanja i višegodišnje brutalne vojne obuke, Kejt se vraća kući kad banda po imenu “Alisa u zemlji čuda” izvrši napad na njenog oca i njegovu firmu za obezbeđenje, kidnapujući jednu od njihovih najboljih policajki, Sofi Mur. U nameri da pomogne svojoj porodici i gradu, Kejt će morati da postane nešto što njen otac prezire – mračni vitez osvetnik. Uz pomoć saosećajne polu-sestre, Meri, i veštog Luka Foksa, sina Lušesa Foksa, tehnološkog gurua kompanije Vejn enterprajzis, Kejt Kejn nastavlja stopama svog nestalog rođaka, Brusa Vejna, u ulozi Bet-žene.

MLADI ŠELDON IV (Young Sheldon IV)

Subotom nova epizoda na HBO 3

Sve sezone dostupne na HBO GO-u

Glume: Ijan Armitidž, Zoi Peri, Lens Barber, Montana Džordan, Rejgan Revord

Mladom Šeldonu Kuperu nije lako da odrasta u istočnom Teksasu. Biti jedini u generaciji čiji je um sposoban da shvati naprednu matematiku i nauku nije baš naročito korisno u zemlji u kojoj vladaju crkva i fudbal. Dok se ranjivi, nadareni i donekle naivni Šeldon privikava na svet u kome živi, njegova prilično normalna porodica mora da nađe način da se navikne na njega. Tokom 12 godina emitovanja serije „Štreberi“, publika je imala prilike da upozna legendarnog, ekscentričnog i neobičnog Šeldona Kupera. Ova serija nam pruža mogućnost da ga upoznamo tokom detinjstva, na nesvakidašnjem i perspektivnom putu ka zrelom dobu.  

PREGLED PROTEKLE NEDELJE SA DŽONOM OLIVEROM VIII (Last Week Tonight With John Oliver VIII)

Petkom nova epizoda u 21.00h na HBO 3

Ponedeljkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glumi: Džon Oliver

Jedna od najduhovitijih i najoriginalnijih televizijskih ličnosti proteklih godina, Džon Oliver, stiže na HBO sa potpuno novom sezonom tok-šoua. Tokom ove polusatne emisije, kroz pregled vesti, politike i svakodnevnih dešavanja, gostovanje specijalnih gostiju i skečeve, Oliver nam pruža svoj jedinstveni osvrt i originalne stavove u vezi sa problemima sa kojima se svet danas suočava.   

CRNI PONEDELJAK III (Black Monday III)

Ponedeljkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Don Čidl, Endru Ranels, Redžina Hol

Vratite se u 19. oktobar, 1987. – Crni ponedeljak, najveći pad berze u istoriji Vol Strita. Do danas, niko ne zna ko ga je izazvao… sve do sada. Ovo je priča o tome kako je grupa autsajdera postala deo elite Vol Strita i na kraju izazvala pad najvećeg finansijskog sistema na svetu, slupala lamborgini limuzinu i razbila “stakleni plafon”. Urnebesna humoristička serija u kojoj glume Don Čidl, Endru Ranels i Redžina Hol.

POTOMCI III (Legacies III)

Petkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Danijel Rouz Rasel, Arija Šagasemi, Kejli Brajant, Dženi Bojd, Kvinsi Faus

Tokom protekle decenije, kultni junaci i zlikovci “Vampirskih dnevnika” i “Prvobitnih” očarali su publiku širom sveta. Za sobom su ostavili veliko porodično nasleđe, a ono se nastavlja u “Potomcima”, uzbudljivoj novoj drami koja govori o sledećoj generaciji natprirodnih bića u Školi Salvatore za mlade i nadarene. Ovde ćerka Klausa Majklsona, 17-godišnja Houp Majklson; blizanci Alarika Salcmana, Lizi i Džozi Salcman; i ostali tinejdžeri odrastaju na veoma nekonvencionalan način, učeći da postanu najbolje verzije sebe… uprkos svojim najgorim instinktima. Hoće li ove mlade veštice, vampiri i vukodlaci postati heroji koji žele da budu – ili zlikovci za koje su predodređeni?

SUPERMEN I LOIS (Superman And Lois)

Sredom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Tajler Houklin, Elizabet Talok, Džordan Elsas, Aleks Garfin, Erik Valdez, Inde Navarete

Nakon višegodišnjeg suočavanja sa megalomanijakalnim superzlikovcima, čudovištima koja izazivaju haos u Metropolisu i vanzemaljskim napadačima koji žele da izbrišu ljudsku rasu, najpoznatiji superheroj na svetu, Čovek od čelika – poznat i kao Klark Kent (Tajler Houklin) – i najpoznatija novinarka iz stripa, Lois Lejn (Elizabet Talok), suočavaju se sa najvećim izazovom do sada – svim stresom, pritiscima i problemima zaposlenih roditelja u današnjem društvu. I pored dovoljno zahtevnog posla podizanja dvojice dečaka, Klark i Lois razmišljaju o tome da li će njihovi sinovi, Džonatan (Džordan Elsas) i Džordan (Aleksander Garfin), ispoljiti očeve kriptonske supermoći tokom odrastanja.

MARATONI SERIJA

OTKRIĆE VEŠTICA (A Discovery Of Witches)

Maraton I sezone 5. juna od 20.00h na HBO 3

Maraton II sezone 12. juna od 20.00h na HBO 3

Sve sezone dostupne na HBO GO-u

Glume: Teresa Palmer, Metju Gud

Zasnovana na bestselerima Debore Harknes, „Otkriće veštica“ je savremena ljubavna priča smeštena u okvire oksfordskog akademskog života, ali u svetu u kom šačica veštica, vampira i demona neprimetno živi među ljudima. Tereza Palmer glumi briljantnu akademkinju i istoričarku Dajanu Bišop, vešticu koja negira svoje poreklo. Otkriće rukopisa u oksfordskoj biblioteci vodi je usred opasne misterije – gde upoznaje zagonetnog genetičara Metjua Klermonta (Metju Gud), koji takođe ima mračnu porodičnu tajnu: vampir je. Dajana i Metju kreću na putovanje da bi razumeli tajne drevnog rukopisa i dok se zbližavaju, dešavaju se događaji koji prete da naruše krhki mir koji odavno postoji među vešticama, vampirima, demonima i ljudima. 

PREMIJERE BLOKBASTERA I HIT FILMOVA

BEŠE JEDNOM (Come Away)

U ovoj maštovitoj priči o dvoje omiljenih likova iz književnosti – Petru Panu i Alisi u Zemlji čuda – osmogodišnja Alis, njen nestašni brat Piter i njihov prepametni najstariji brat Dejvid, puštaju mašti na volju tokom jednog predivnog leta na selu u Engleskoj. Dečije kobajagi čajanke, borbe mačevima i maštovite gusarske avanture koje podržavaju njihovi roditelji, Džek i Rouz, naglo su prekinute kada se dogodi tragedija. U želji da se dokaže kao heroj pred ožalošćenom porodicom koja je u finansijskim problemima, Piter putuje sa Alis u London, gde pokušavaju da prodaju dragoceno porodično nasledstvo. Kada se vrate kući, Alis potraži privremeno utočište u čudesnoj zečjoj rupi, dok Piter beži od stvarnosti u čarobni svet i postaje vođa “Izgubljenih dečaka”.

Premijera: 12. juna u 20.00h na HBO-u

Dostupno na HBO GO-u od 12. juna

BIL I TED 3 (Bill & Ted Face The Music)

Ulozi su veći nego ikada za naše heroje koji putuju kroz vreme, Vilijama “Bila” Prestona (Aleks Vinter) i Teodora “Teda” Logana (Kijanu Rivs). U želji da ispune svoju rokenrol sudbinu, sredovečni najbolji prijatelji kreću u novu avanturu kada im posetilac iz budućnosti saopšti da samo njihova pesma može da spasi život na planeti. Usput će im pomagati njihove ćerke, nove istorijske ličnosti i nekoliko muzičkih legendi – da pronađu pesmu koja će spasiti svet i uspostaviti harmoniju u univerzumu.

Premijera: 19. juna u 20.00h na HBO-u

Dostupno na HBO GO-u od 19. juna

OSLO (Oslo)

Adaptacija pozorišnog komada koji je osvojio nagradu Toni, film “Oslo” je zasnovan na istinitoj priči o pregovorima između nepomirljivih neprijatelja. Film prati tajne diplomatske pregovore, neočekivana prijateljstva i nepoznate podvige male ali posvećene grupe Izraelaca i Palestinaca i jednog norveškog para, koji su doveli do Mirovnog sporazuma iz Osla 1993. godine.

Premijera: 20. juna u 20.00h na HBO-u

Dostupno odmah na HBO GO-u

NOVI MUTANTI (The New Mutants)

U ovom zastrašujućem, akcionom filmu, zasnovanom na serijalu Marvelovih stripova, petoro mladih ljudi koji ispoljavaju natprirodne moći, podvrgnuti su terapijama u tajnoj insitituciji koja, navodno, želi da ih izleči i zaštiti od moći koje poseduju. Nakon što ih dr Sesilija Rejes podstakne da podele svoje priče o tome kada su se njihove moći prvi put pojavile, petoro “pacijenata” shvataju da su svrstani u klasu ljudi mutanata koji su kroz istoriju marginalizovani i zastrašivani. Dok proživljaju priče o tome kako su nastali, njihova sećanja se pretvaraju u zastrašujuće realnosti. Ubrzo, oni gube osećaj za stvarnost i postaje jasno da ova institucija ne radi u njihovu korist. Sada ostaje samo jedno pitanje – zašto ih drže zatočene? I ko pokušava da ih uništi?

Premijera: 27. juna u 20.00h na HBO-u

Dostupno na HBO GO-u od 27. juna

READY PLAYER ONE (Ready Player One)

Naučno-fantastična akciona avantura Ready Player One, u režiji Stivena Spilberga, zasnovana je na istoimenom bestseleru Ernesta Klajna, koji je postao svetski poznat fenomen. Film je smešten u 2045. godinu, u svet koji je na ivici haosa i propasti. Ali, ljudi su pronašli spas u “Oezisu”, univerzumu virtuelne realnosti čiji tvorac je genije i ekscentrik Džejms Halidej. Halidej nakon smrti ostavlja svoje ogromno bogatstvo prvoj osobi koja pronađe digitalno uskršnje jaje sakriveno u “Oezisu”, čime pokrene takmičenje koje zaokupi ceo svet. Kada neslućeni mladi heroj po imenu Vejd Vots (Taj Šeridan) odluči da se priključi takmičenju, on biva uvučen u vratlomni, virtuelni lov na blago kroz čudesni univerzum prepun misterije, otkrića i opasnosti.

Premijera: 6. juna u 20.00h na HBO-u

Dostupno na HBO GO-u od 6. juna

NA RUBU VREMENA (Edge Of Tomorrow)

Radnja ovog naučno-fantastičnog trilera odvija se u bliskoj budućnosti u kojoj je vanzemaljska vrsta pokrenula nemilosrdan napad na Zemlju i nijedna vojska na svetu ne može da je porazi. Major Vilijam Kejdž (Tom Kruz), oficir koji nije proveo nijedan dan u borbi, bez počasti je poslat na misiju koja se može smatrati samoubilačkom. Nakon što odmah pogine, Kejdž biva uvučen u vremenski paradoks i primoran je da iznova preživljava tu istu borbu, da se bori i gine… neprestano. Ali, svaki put kad se vrati u prošlost, Kejdž se sve veštije suprotstavlja neprijatelju, zajedno sa članom specijalnih snaga, Ritom Vrataski (Emili Blant). I tako, dok se Kejdž i Rita bore protiv vanzemaljaca, svaki povratak u prošlost znači korak bliže pobedi.

Premijera: 13. juna u 20.00h na HBO-u

Dostupno na HBO GO-u od 13. juna

PREMIJERE DOKUMENTARACA

ZLOČIN VEKA (The Crime Of The Century)

Premijera 1. dela 17. juna u 21.30h na HBO-u

Premijera 2. dela 24. juna u 21.25h na HBO-u

Dostupno odmah na HBO GO-u

Dvodelni dokumentarac HBO, “Zločin veka”, u režiji dobitnika Oskara, Aleksa Gibnija, predstavlja oštru osudu farmaceutske industrije, političkih operativaca i vladinih propisa koji omogućavaju preteranu proizvodnju, nemarnu distribuciju i zloupotrebu sintetičkih opijata. Istražujući početak, razmere i posledice jedne od najvećih tragedija u zdravstvenom sistemu, sa pola miliona smrti usled predoziranja samo u ovom veku, film razotkriva da epidemija opioida u Americi nije zdravstvena kriza koja se pojavila slučajno.

LAŽNA SLAVA (Fake Famous)

Premijera 10. juna u 21.25h na HBO-u

Dostupno odmah na HBO GO-u

„Lažna slava“, film HBO u režiji iskusnog novinara Nika Biltona, istražuje industriju influensera sa društvenih medija, putem inovativnog društvenog eksperimenta. Film zaviruje u ovaj svet prateći troje ljudi iz Los Anđelesa sa relativno malim brojem pratilaca i pokušava da ih pretvori u slavne influensere. Kupujući lažne pratioce i vojsku „botova“ na internetu koji naprasno počinju da ih prate na društvenim mrežama, ovi novonastali „influenseri“ otkrivaju sve lepote i mane ovog neobičnog i privlačnog stila života. Bilton istražuje fundamentalno pitanje: Šta su slava i uticaj u digitalnom dobu? Na društvenim platformama postoje stotine miliona ljudi koji imaju toliko veliki broj pratilaca, da se smatraju novom vrstom slavnih ličnosti. Ali, da li su oni zaista slavni?

KOVID DNEVNICI: NJUJORK (Covid Diaries NYC)

Premijera 3. juna u 21.55h na HBO-u

Dostupno odmah na HBO GO-u

„Kovid dnevnici: Njujork“ prati živote petoro mladih reditelja, starih između 17 i 21 godine, koji uključuju kamere i snimaju sebe u nameri da ispričaju priče o svojim porodicama tokom prvog talasa pandemije kovida-19 u Njujorku. Ovaj duboko lični film prikazuje tešku situaciju u kojoj se nalaze esencijalni radnici i njihove porodice u prvim danima krize izazvane kovidom-19, dok pokušavaju da prežive usred pandemije ovog smrtonosnog virusa u zemlji koja je poljuljana društvenim previranjima.

Svi filmovi, serije i dokumentarci će biti dostupni i putem HBO usluga videa na zahtev – HBO On Demand i HBO GO.

IZDVOJENE PREMIJERE HIT FILMOVA KOJE U JUNU STIŽU NA CINEMAX KANALE

Beograd, 31. maj 2021.

U nastavku izdvajamo najzanimljivije naslove koji će tokom juna premijerno biti prikazani na Cinemax kanalima.

CINEMAX

NEDELJNE PREMIJERE:

GRIMIZNI VRH (Crimson Peak)

Kad zavodljivi stranac osvoji srce mlade dame, odvodi je u kuću od krvavo crvene opeke na vrhu planine: mesto ispunjeno tajnama koje će je zauvek progoniti. Između želje i tame, misterije i ludila, leži istina Grimiznog vrha. Iz maštovitog uma Giljerma Del Tora dolazi nam ova natprirodna misterija u kojoj glume Tom Hidlston, Džesika Častejn, Mia Vasikovska i Čarli Hanam. U „Grimiznom vrhu“ će otkriti snagu kojom ljubav od svih nas pravi čudovišta.
Premijera: 6. juna u 20.00h na Cinemax-u
Dostupno na HBO GO-u od 6. juna

BICIKLISTA (The Racer)

Leto 1998 – početne etape Tur de Fransa prebačene su u Irsku. Belgijski biciklista Dom Šabrol (u kasnim tridesetim) jedan je od najboljih timskih biciklista na Turu u poslednjih 20 godina. To je pozicija koja zahteva žrtvu – postavljanje ritma, blokiranje vetra i podrška koja omogućava sprinterima da dođu do pobede – a pobeda se ne dovodi u pitanje. Međutim, Dom potajno žudi da bar jednom obuče žuti dres. Na početku njegovog poslednjeg Tura, Dom je neslavno izbačen iz tima kojem je posvetio život. Iznenadna veza sa Lin, mladom irskom doktorkom, ublažava udarac i Dom počinje da prihvata ideju o životu običnog građanina. Ali, dok se sprema da krene kući, jedan član tima je diskvalifikovan zbog dopinga i Dom se vraća na bicikl.

Premijera: 13. juna u 20.00h na Cinemax-u
Dostupno na HBO GO-u od 13. juna

EVEREST (Everest)

Inspirisan neverovatnim događajima koji okružuju pokušaj uspona na najveći planinski vrh na svetu, „Everest“ dokumentuje čudesno putovanje dve različite ekspedicije suočene sa nepremostivim izazovima kad ih je zahvatila jedna od najžešćih snežnih oluja sa kojima se čovečanstvo ikada srelo. Njihovu hrabrost iskušavali su najoštriji vremenski uslovi na planeti i alpinisti će se suočiti sa gotovo nepremostivim preprekama kad se njihova životna opsesija pretvori u veličanstvenu borbu za opstanak.

Premijera: 20. juna u 20.00h na Cinemax-u

Dostupno na HBO GO-u od 20. juna

PORODICA ADAMS (The Addams Family)

Spremite se da pucnete prstima! Prva porodica Noći veštica, porodica Adams, vraća se na veliko platno u prvoj animiranoj komediji o najčudnijoj porodici u komšiluku. Na zabavan i nesvakidašnji način, čuvena porodica Adams će dati novo značenje frazi „dobri komšija“.

Premijera: 27. juna u 20.00h na Cinemax-u

Dostupno na HBO GO-u od 1. juna

CINEMAX 2

SUBOTNJE PREMIJERE:

PARFEMI (Perfumes)

An Volberg je ekspert za parfeme. Ona proizvodi arome i prodaje svoj neverovatan talenat mnogim kompanijama. Ona je diva, sebična i temperamentna. Gijom je njen novi vozač i jedina osoba koja se usuđuje da joj se suprotstavi. Verovatno zato ga An ne otpušta.

Premijera: 5. juna u 20.30h na Cinemax-u 2

Dostupno na HBO GO-u od 5. juna

NOĆNA VOŽNJA (Night Ride)

Đin je ilegalni kineski imigrant u Parizu. On radi za lažnu taksi firmu koju drži trijada. Jedini podsetnik na njegovu prošlost di-džeja u Pekingu je elektro-muzika koju pušta u kolima dok vozi. Jedne noći, Noemi, problematična i zanosna prostitutka i striptizeta, uđe u njegova kola. Fascinirana ovim mladim vozačem i muzikom koju sluša, ona ga zamoli da postane njen zvanični vozač. Njih dvoje se zbližavaju i odlučuju da odu zajedno. Ali, Đin pre toga mora da prevari neke veoma opasne ljude.

Premijera: 12. juna u 20.30h na Cinemax-u 2

Dostupno na HBO GO-u od 12. juna

LINJAK (Tench)

Jonatan, dobrodušan mladi čovek, pušten je iz zatvora zbog nedostatka dokaza. On se vraća kod svoje majke koja živi u maloj kući pored peščanih dina. Jonatan želi da zaboravi prošlost i postane drugačija i bolja osoba. Međutim, iako se strogo drži pravila, njegove dobre namere su dovedene u pitanje kada se pored njega doseli mlada žena sa malom ćerkom.

Premijera: 19. juna u 20.30h na Cinemax-u 2

Dostupno na HBO GO-u od 19. juna

PROMENA KRZNA (Time Of Moulting)

Nemačka, 1970-ih. Stefani je inteligentno i živahno dete. Međutim, ona oseća da nešto nije u redu sa njenom porodicom. Ona vodi izolovan život sa svojim roditeljima, obeležen simbiotskim odnosom sa mentalno nestabilnom majkom, Sibil. Sibil nikada nije prerasla detinjstvo i živi u sećanjima, okružena stvarima iz prošlosti. Stefani se sve više povlači u sebe, a godine koje prolaze donose samo starenje bez budućnosti. Zato Stefani beži od ograničenosti i beznađa u mračan svet divljih fantazija koje su podstaknute tragovima prošlih vremena i pripadaju samo njoj. Međutim, jednog dana, njena porodica saznaje njenu tajnu…

Premijera: 26. juna u 20.30h na Cinemax-u 2

Dostupno na HBO GO-u od 26. juna

SVETSKA KINEMATOGRAFIJA:

14 DANA, 12 NOĆI (14 Days, 12 Nights)

Nakon što izgubi usvojenu ćerku Klaru u tragičnoj nesreći, Izabel Brodor kreće na putovanje u Vijetnam, Klarinu domovinu. Put je dovede do žene koja je nekad bila dadilja njene ćerke. Tako Izabel saznaje da je Klarina biološka majka živa. Tokom ovog neverovatno lepog putovanja, Izabel razotkriva zemlju svoje ćerke iz ugla žene koja je donela Klaru na ovaj svet. Ovo svojevrsno hodočašće zbližava dve žene koje jedna drugoj razotkrivaju svoje najdublje tajne. Film “14 dana, 12 noći” istražuje uticaj kulture, identiteta, oproštaja i neobičnog prijateljstva između dve žene, ojačanog zajedničkom ljubavlju prema istom detetu.

Premijera: 13. juna u 20.30h na Cinemax-u 2

Dostupno na HBO GO-u od 13. juna

KLASICI DANAŠNJICE:

MADAM BOVARI (Madame Bovary)

Film je zasnovan na romanu Gustava Flobera. Romantična drama o usamljenoj potrazi jedne žene za ljubavlju i tri muškarca koja su je volela. U Francuskoj 19. veka, ćerka seljaka, Ema, udaje se za doktora, Šarla Bovarija. Ubrzo, Emi postaje dosadno pored muža i počinje da traži romansu na drugoj strani – prvo sa zemljoposednikom, Rodolfom Bulanžerom, a zatim sa studentom prava, Leonom Dupuijem. Zbog svog ekstravagantnog ukusa, Ema upada u velike dugove. Odlučna da sakrije svoje nesmotreno ponašanje od muža, koji je i dalje voli, madam Bovari traži pomoć od svojih bivših ljubavnika…

Premijera: 7. juna u 20.30h na Cinemax-u 2

Dostupno na HBO GO-u od 7. juna