Izdvojene premijere hit filmova i serija koje u julu stižu na HBO kanale i usluge i Cinemax kanale

0
Formatoriginal / Alamy / Alamy / Profimedia

U nastavku izdvajamo najzanimljivije naslove koji će tokom jula premijerno biti prikazani na HBO, HBO 2 i HBO 3 kanalima, kao i našim uslugama videa na zahtev HBO GO i HBO On Demand.

PREMIJERE NOVIH SERIJA I NOVIH SEZONA SERIJA:

BELI LOTOS (The White Lotus)

Premijera 12. jula u 20.00h na HBO-u

Ponedeljkom nova epizoda u 20.00h na HBO-u

HBO GO premijera je 12. jula

Glume: Mari Bartlet, Koni Briton, Dženifer Kulidž, Aleksandra Dadario, Fred Hečinger

Majk Vajt (Prosvetljena) je tvorac šestodelne serije HBO, “Beli lotos”, društvene satire čija se radnja odvija u ekskluzivnom hotelu na Havajima. Glavne uloge tumače Mari Bartlet, Koni Briton, Dženifer Kulidž, Aleksandra Dadario, Fred Hečinger, Džejk Lejsi, Britni O’Grejdi, Nataša Rotvel, Sidni Svini i Stiv Zan, a serija prati sedmodnevni odmor raznih hotelskih gostiju, dok se opuštaju i podmlađuju u ovom raju. Međutim, kako dani prolaze, ovi naizgled savršeni turisti, veseli radnici hotela i sama destinacija počinju da ispoljavaju svoju mračnu stranu.

ČUDOTVORCI: OREGONSKA STAZA (Miracle Workers: Oregon Trail)

Premijera 14. jula na HBO GO-u

Sredom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Stiv Bušemi, Danijel Redklif, Džeraldin Visvanatan, Karan Soni, Džon Bas

Treća sezona avanturističke komedije “Čudotvorci” smeštena je u 1840-e i prati idealističkog sveštenika iz malog grada (Danijel Redklif) koji se udružuje sa traženim odmetnikom (Stiv Bušemi) i liberalnom prerijskom suprugom (Džeraldin Visvanatan) u nameri da predvodi karavan Oregonskom stazom, američkim krajolikom prepunim opasnosti i novih mogućnosti – baš kao i danas.

KAO PRAVA DEVOJKA III (The Girlfriend Experience III)

Premijera 6. jula u 20.00h na HBO-u

Utorkom po dve nove epizode u 20.00h na HBO-u

Sve sezone dostupne na HBO GO-u

Glume: Džulija Goldani Teles, Oliver Masuči, Frenk Dilan, Danijel Bets, Armin Karima

Serija „Kao prava devojka“ istražuje odnose između devojaka koje rade kao ekskluzivna poslovna pratnja i njihovih klijenata koji dobijaju mnogo više od seksa. To su žene koje pružaju “iskustvo prave veze” – emotivnu i seksualnu vezu za veoma visoku cenu. Treća sezona ove serije odvija se u okviru londonske tehnološke scene. Ajris je neuronaučnica koja počinje da istražuje transakcioni svet i iskustva, da bi se našla u misterioznom lavirintu odnosa koje sama stvara. Ajris ubrzo shvata da joj seanse sa klijentima pružaju prednost u tehnološkom svetu i obrnuto. Ona počinje da se pita da li su njeni postupci posledica slobodne volje ili nečeg potpuno drugog, i posvećuje se istraživanju ove teme.

BELO IV (Snowfall IV)

Premijera 9. jula u 20.00h na HBO-u

Petkom nova epizoda u 20.00h na HBO-u

Sve sezone dostupne na HBO GO-u

Glume: Demson Ajdris, Karter Hadson, Serhio Peris-Menčeta, Emili Rios, Ajzeja Džon

„Belo“ je drama o razvoju epidemije krek kokaina 1980-ih godina u Los Anđelesu i njegovom snažnom uticaju na današnju kulturu. Priča prati živote i nasilne sukobe različitih likova, uključujući: Frenklina Sejnta, mladog uličnog preduzetnika; Gustava “El Osoa” Zapatu, meksičkog rvača; i Tedija Mekdonalda, operativca CIA-e. U četvrtoj sezoni, pred očima čitave nacije, policija Los Anđelesa preusmerava ozbiljan novac i resurse u „rat protiv droge“.  Frenklin će biti primoran da izađe iz senke u pokušaju da preuzme kontrolu nad svojim poslom i stane na put uličnom nasilju pre nego što se ono pretvori u sveopšti rat.

ROZVEL: NOVI MEKSIKO III (Roswell: New Mexico III)

Premijera 27. jula na HBO GO-u

Utorkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Dženin Mejson, Nejtan Parsons, Majkl Vlamis, Lili Kauls, Tajler Blekbern

Rozvel, Novi Meksiko. Meštanka, Liz Ortečo, napustila ga je pre deset godina, nakon smrti svoje voljene starije sestre. Međutim, kada se njen otac razboli, ona se nerado vraća u svoj turistički rodni grad da živi sa njim. Kada Liz stigne, ona uspostavi kontakt sa Maksom Evansom, simpatijom iz tinejdžerskih dana, koji je sada policajac u Rozvelu. Između njih se odmah pojavi hemija. Ali, Liz ubrzo otkriva šokantnu istinu: Maks je vanzemaljac koji celog života krije svoje vanzemaljske sposobnosti, kao i njegova sestra, Izabel “Izi” Evans-Braken, i njihov prijatelj Majkl Gerin. Dok se Liz i Maks zbližavaju, posle deset godina razdvojenosti, njoj postaje sve teže da krije istinu od svoje najbolje drugarice, Marije Deluke, i poverljivog bivšeg dečka, dr Kajla Valentija.

DEJV II (Dave II)

Premijera 2. jula u 21.30h na HBO 3

Petkom nova epizoda u 21.30h na HBO 3

Četvrtkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Dejv Berd, Tejlor Misijak, Endru Santino, Trevis Benet, GaTa

Polusatna komedija zasnovana na životu repera i komičara, Dejva Berda, poznatijeg po svom umetničkom imenu Lil Diki. Serija se usredsređuje na neurotičnog mladića iz predgrađa koji je ubeđen da mu je suđeno da bude jedan od najboljih repera svih vremena. Sad mora da ubedi svoje najbliže prijatelje, jer bi uz njihovu pomoć mogao da ubedi i ceo svet.

BETI II (Betty II)

Premijera 2. jula u 22.00h na HBO 3

Petkom nova epizoda u 22.00h na HBO 3

Subotom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Nina Moran, Didi Lavlejs, Munber, Rašel Vinberg, Adžani Rasel

Zasnovana na popularnom filmu Kristal Mozel, “Skate Kitchen”, HBO serija “Beti” prati živote raznolike grupe mladih žena koje se probijaju kroz pretežno muški svet skejtbordinga u Njujorku.

Najbolje prijateljice, Kert i Dženej, osnivaju “ženski skejterski kružok” u njujorškom Louer Ist Sajdu. U parku za skejtere, one upoznaju Haniber, Indigo i Kamil. Ovih pet veoma nezavisnih, samosvesnih i upečatljivih devojaka ubrzo formiraju bliske veze koje im pružaju hrabrost da budu ranjive i istražuju svoje identitete. Dok prihvataju međusobne razlike, skejtbord zbližava ove žene, ali njihova prijateljstva i ambicije daleko prevazilaze ovaj sport.

DOBRO DOŠLI U UTMARK (Welcome To Utmark)

Premijera 18. jula u 21.45h na HBO 3

Nedeljom nova epizoda u 21.45h na HBO 3

Sve epizode dostupne na HBO GO-u

Glume: Stig Henrik Hof, Alma Gunter, Tobijas Santelman, Mari Blokhus

Svako zna svakoga u ovom izolovanom kutku nordijskog severa. Ali, vremenski uslovi u Utmarku su čudni i divlji, a autsajderi retko uspevaju da se prilagode. Kada se optimistična nova nastavnica zaposli u školi, ona se nada novom početku. Međutim, uskoro shvata da je jedna 12-godišnja devojčica jedina osoba koja se ponaša zrelo u ovom gradu. Kroz nesvakidašnje likove čije teške živote pratimo, ova serija govori o pronalaženju mesta u svetu – bez obzira na to da li se radi o pronalaženju sebe nakon raskida sa partnerom, sticanju zrelosti, pokušaju da prebolite smrt voljene osobe ili jednostavno isterivanju duše mrtvog muža iz vašeg tela putem egzorcizma. Ovo je serija o prihvatanju svih nezgodnih lopti koje nam život baci i bavi se svim aspektima koji nas čine ljudima.

ULOVI I UBIJ (Catch & Kill: The Podcast Tapes)

Premijera 13. jula na HBO GO-u

Utorkom po dve nove epizode u HBO GO ponudi

“Ulovi i ubij”, šestodelna dokumentarna serija u produkciji HBO, razotkriva intimne i sadržajne intervjue koje je Ronan Farou vodio sa uzbunjivačima, novinarima, privatnim istražiteljima i drugim izvorima za svoj novinarski podkast koji je osvojio Pulicerovu nagradu i bestseler “Ulovi i ubij: Laži, špijuni i zavera da se zaštite predatori”. Serija se nastavlja na podkast i knjigu, prikazujući ekskluzivni materijal i nova saznanja o priči koja je potresla društvo. Uz nove detalje i drugačiju perspektivu – ne samo o teškim naporima da se razotkrije jedan moćni predator, već i o sistemu koji do danas pomaže zataškavanje ovih strašnih zločina – serija sadrži informacije koje će iznenaditi čak i one koji su pratili ovu priču.

DŽINOVSKI TALAS (100 Foot Wave)

Premijera 19. jula na HBO GO-u

Ponedeljkom nova epizoda u HBO GO ponudi

„Džinovski talas“, šestodelna sportska dokumentarna serija u produkciji HBO, prikazuje desetogodišnju odiseju o pioniru u surfovanju, Garetu Meknamari, koji je, nakon posete Nazareu u Portugalu, nadajući se da će savladati talas visok trideset metara, podigao ovaj sport na viši nivo i, uz pomoć meštana, pomogao da ovaj ribarski gradić postane poznata svetska destinacija za surfere na velikim talasima. Reditelj i izvršni producent serije je nagrađivani Kris Smit, a ostali izvršni producenti su Marija Zakerman, Rajan Heler, Majkl Blum i Džo Luis, koji je osvojio nagrade Emi i Zlatni Globus.

KJU: U OLUJI (Q: Into The Storm)

Premijera 22. jula u 21.55h na HBO-u

Četvrtkom nova epizoda u 21.55h na HBO-u

Sve epizode dostupne na HBO GO-u

Šestodelna dokumentarna serija HBO, „Kju: U oluji“, prati zagonetni put kroz lavirint u pokušaju da se razotkrije tvorac organizacije Kjuanon. Tokom trogodišnje globalne istrage, serija istražuje evoluciju „Kjua“ u realnom vremenu, uz jedinstven pristup ključnim igračima i razotkriva kako anonimna osoba, poznata kao „Kju“, koristi teorije zavere i rat informacijama da zloupotrebi internet, kidnapuje politiku i manipuljiše mišljenjima ljudi. Šest epizoda serije takođe istražuje uticaj Kjuanona na američku kulturu i preispituje posledice nekontrolisane slobode govora koji prožima najmračnije kutke interneta.

NOVE EPIZODE HIT SERIJA:

RIK I MORTI V (Rick And Morty V)

Ponedeljkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Džastin Rojland, Sara Čok, Kris Parnel, Spenser Gramer

Nakon što je nestao pre dvadeset godina, Rik Sančez se iznenada pojavljuje na vratima svoje ćerke Bet i useljava se kod nje i njene porodice. Iako Bet pruža dobrodošlicu Riku, njen muž, Džeri, nije toliko oduševljen ovim porodičnim okupljanjem. Džeri je zabrinut za Rika, sociopatskog naučnika, koji koristi garažu kao svoju ličnu laboratoriju. U laboratoriji, Rik radi na brojnim naučnim pronalascima, ponakad i vrlo opasnim. Ali, to nije jedina stvar koja brine Džerija. Rik se često upušta u intergalaktičke avanture na koje vodi svoje unuke, Mortija i Samer.

GENERACIJA + (Genera+ion)

Četvrtkom nove epizode u HBO GO ponudi

Glume: Natanija Aleksander, Kloi Ist, Nava Mau, Lukita Maksvel, Hejli Sančez

Ova britka i zarazna komedija prati raznoliku grupu srednjoškolskih učenika, čije neustrašivo istraživanje identiteta i seksualnosti preispituje zastarele društvene norme, ukorenjene u njihovoj konzervativnoj zajednici. Dok pokušavaju da izađu na kraj sa svim mukama odrastanja uz pomoć (i teškoće) sveprisutnih uređaja i društvenih medija, oni se oslanjaju jedno na drugo, želeći da zauzmu stav i pokažu individualnost u svetu koji ih okružuje. “Generacija +” je iskren i sveobuhvatni osvrt na težak, zabavan i promenljiv put ka zrelosti.

RODITELJI II (Breeders II)

Ponedeljkom nova epizoda u 21.00h na HBO-u

Sve epizode dostupne na HBO GO-u

Glume: Martin Friman, Dejzi Hagard, Džordž Vejkman, Džejda Ajls, Stela Gonet

Komedija „Roditelji“ istražuje paradoks s kojim se svaki roditelj suočava, ali nikad ne želi da prizna: dobrovoljno biste dali život za svoju decu, ali vrlo često želite i da ih ubijete. Martin Friman glumi Pola, brižnog oca koji otkriva da nije baš onakav čovek kakvim je sebe smatrao. Njegova partnerka na ovom neviđeno strmom usponu je Ali (Dejzi Hagard) koja vodi muzički studio, zasmejava Pola i ima sposobnost da čita deci priču dok i sama tehnički spava. U ovoj iskrenoj i beskompromisnoj komediji, Pol i Ali usklađuju svoje karijere, ostarele roditelje, hipoteku, obrte u vezi i neprijatna iznenađenja koja donosi odgajanje njihovo dvoje dece, Luka i Ejve.

DOBRA BORBA V (The Good Fight V)

Petkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Kristin Baranski, Odra Mekdonald, Sara Stil, Majkl Boutmen, Najambi Najambi

U petoj sezoni popularne serije “Dobra borba”, Dajen (Kristin Baranski) se preispituje da li je u stanju da pomogne u vođenju afroameričke advokatske firme sa Liz (Odra Mekdonald), nakon što izgube dva najbolja advokata. U međuvremenu, Marisa (Sara Stil) i njena firma se povezuju sa Halom Vaknerom (Mendi Patinkin) koji odlučuje da otvori svoju sudnicu u fotokopirnici. 

FARGO IV (Fargo IV)

Nedeljom nova epizoda u 21.45h na HBO 3

Sve sezone dostupne na HBO GO-u

Glume: Kris Rok, Džesi Bakli, Džejson Švarcman, Ben Višo, Džek Hjuston

Četvrta sezona serije “Fargo” se odvija u Kanzas Sitiju 1950. i prati dve kriminalne organizacije koje su, boreći se za delić američkog sna, sklopile nestabilno primirje. One zajedno kontrolišu alternativnu ekonomiju eksploatacije, iznude i droge. U pokušaju da održi primirje, Loj Kenon, vođa afroameričke mafijaške porodice, predao je svog najmlađeg sina Sačela svom neprijatelju Donatelu Fadi, vođi italijanske mafije. Zauzvrat, Donatelo je Loju predao svog najmlađeg sina Ziroa. Priča o imigraciji, asimilaciji i moći prepliće se sa pričama o Džostu Fadi, impulsivnom i obesnom nasledniku mafijaške porodice Fada; Donatelovom usvojenom sinu Rabaju Miliganu; detektivu Odisu Vefu; Oreti Mejflauer i federalnom maršalu Diku “Defiju” Vikveru. 

AMERIČKA PRIČA III (All American III)

Subotom nova epizoda u 19.15h na HBO 3

Utorkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Danijel Ezra, Bre-Z, Greta Oniogu, Samanta Logan, Majkl Evans Beling

Spenser Džejms je perspektivna srednjoškolska zvezda američkog fudbala i odličan je učenik u srednjoj školi Saut Krenšo. Kompton je mesto koje za njega predstavlja dom. Ali kada ga Bili Bejker, fudbalski trener iz srednje škole Beverli, angažuje da igra za tim na Beverli Hilsu, Spenserova majka Grejs i njegov najbolji prijatelj Kup, ubede ga da je to prilika koju ne sme da propusti. Sada Spenser mora da balansira između dva sveta, južnih četvrti koje poznaje i bogatih kvartova Beverli Hilsa koji mu nude priliku za bolji život. Spenser se loše snalazi u novom okruženju kada se useli kod Bilija i njegove porodice da bi obezbedio transfer na Beverli. Serija je inspirisana životom profesionalnog igrača američkog fudbala, Spensera Pejsingera.  

MAJANSKI BAJKERI III (Mayans MC III)

Četvrtkom nova epizoda u 22.00h na HBO3

Sve sezone dostupne na HBO GO-u

Glume: Džej-Di Pardo, Klejton Kardenas, Sara Bolger, Majkl Irbi, Karla Barata

“Majanski bajkeri” je sledeće poglavlje sage o “Sinovima anarhije”. U svetu posle Džeksa Telera, Ezikil “Ez” Rejes izlazi iz zatvora i postaje član motorističkog kluba “Majanski bajkeri” na granici između Kalifornije i Meksika. Ez, nadareni sin ponosne latino porodice i nekada perspektivni mladić, shvata da njegovu potragu za američkim snom uništava pogranično nasilje. Gradeći novi identitet u svom malom gradu, Ezova želja za osvetom odvešće ga na životni put kojim nije želeo da krene, ali koji nije mogao da izbegne.

SLUŠKINJINA PRIČA IV (The Handmaid’s Tale IV)

Petkom nova epizoda u 20.00h na HBO-u

Sve sezone dostupne na HBO GO-u

Glume: Elizabet Mos, Džozef Fajns, Ivon Strahovski, Samira Vajli, Aleksis Bledel, En Daud

U novoj sezoni, Džun (Elizabet Mos) uzvraća udarac Gileadu kao žestoka predvodnica pobunjenika, ali rizici koje preuzima donose neočekivane i opasne nove izazove. Njena potraga za pravdom i osvetom preti da je potpuno obuzme i uništi njene najdragocenije odnose.

PRIJATELJI (Friends)

Svakog radnog dana po dve epizode u 12.30h na HBO 2

Maratoni subotom od 13.55h na HBO 3

Sve sezone dostupne na HBO GO-u

Glume: Dženifer Aniston, Kortni Koks, Lisa Kudrou, Mat Leblank, Metju Peri, Dejvid Švimer

Upoznajte šestoro bliskih prijatelja koji žive u Njujorku i suočavaju se sa svim nesigurnostima i apsurdima zrelog doba. Ova britka, sofisticirana serija pruža urnebesni osvrt na veze i posao u ovom velikom gradu. Rejčel, Monika, Fibi, Džoi, Čendler i Ros shvataju da potraga za srećom donosi mnogo više pitanja nego odgovora. Ali, dok pokušavaju da pronađu smisao duboko u sebi, oni takođe brinu jedni o drugima tokom ovog uzbudljivog perioda života, kada sve izgleda moguće – dok god imaju Prijatelje.

BETVUMEN II (Batwoman II)

Sredom nova epizoda u 21.50h na HBO 3

Sve epizode dostupne na HBO GO-u

Glume: Đavisija Lezli, Rejčel Skarsten, Megan Tendi, Nikol Kang, Kamrus Džonson

Tri godine nakon Betmenovog misterioznog nestanka, Gotam je grad bez nade. Bez Osvetnika sa plaštom, policiju Gotam Sitija su okupirale i nadjačale kriminalne bande. Tu je i Džejkob Kejn, direktor firme za privatno obezbeđenje “Krous” (Vrane), jedine institucije koja sada štiti grad naoružanim i obučenim policajcima. Pre mnogo godina, Džejkobova prva žena i ćerka stradale su u unakrsnoj vatri kriminalnih bandi u Gotamu. On je tada poslao svoju jedinu preživelu ćerku, Kejt Kejn, daleko od Gotam Sitija radi njene bezbednosti. Nakon otpuštanja iz vojne službe zbog nečasnog ponašanja i višegodišnje brutalne vojne obuke, Kejt se vraća kući kad banda po imenu “Alisa u zemlji čuda” izvrši napad na njenog oca i njegovu firmu za obezbeđenje, kidnapujući jednu od njihovih najboljih policajki, Sofi Mur. U nameri da pomogne svojoj porodici i gradu, Kejt će morati da postane nešto što njen otac prezire – mračni vitez osvetnik. Uz pomoć saosećajne polu-sestre, Meri, i veštog Luka Foksa, sina Lušesa Foksa, tehnološkog gurua kompanije Vejn enterprajzis, Kejt Kejn nastavlja stopama svog nestalog rođaka, Brusa Vejna, u ulozi Bet-žene.

MLADI ŠELDON IV (Young Sheldon IV)

Subotom nova epizoda na HBO 3

Sve sezone dostupne na HBO GO-u

Glume: Ijan Armitidž, Zoi Peri, Lens Barber, Montana Džordan, Rejgan Revord

Mladom Šeldonu Kuperu nije lako da odrasta u istočnom Teksasu. Biti jedini u generaciji čiji je um sposoban da shvati naprednu matematiku i nauku nije baš naročito korisno u zemlji u kojoj vladaju crkva i fudbal. Dok se ranjivi, nadareni i donekle naivni Šeldon privikava na svet u kome živi, njegova prilično normalna porodica mora da nađe način da se navikne na njega. Tokom 12 godina emitovanja serije „Štreberi“, publika je imala prilike da upozna legendarnog, ekscentričnog i neobičnog Šeldona Kupera. Ova serija nam pruža mogućnost da ga upoznamo tokom detinjstva, na nesvakidašnjem i perspektivnom putu ka zrelom dobu.  

PREGLED PROTEKLE NEDELJE SA DŽONOM OLIVEROM VIII (Last Week Tonight With John Oliver VIII)

Petkom nova epizoda u 21.00h na HBO 3

Ponedeljkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glumi: Džon Oliver

Jedna od najduhovitijih i najoriginalnijih televizijskih ličnosti proteklih godina, Džon Oliver, stiže na HBO sa potpuno novom sezonom tok-šoua. Tokom ove polusatne emisije, kroz pregled vesti, politike i svakodnevnih dešavanja, gostovanje specijalnih gostiju i skečeve, Oliver nam pruža svoj jedinstveni osvrt i originalne stavove u vezi sa problemima sa kojima se svet danas suočava.   

CRNI PONEDELJAK III (Black Monday III)

Ponedeljkom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Don Čidl, Endru Ranels, Redžina Hol

Vratite se u 19. oktobar, 1987. – Crni ponedeljak, najveći pad berze u istoriji Vol Strita. Do danas, niko ne zna ko ga je izazvao… sve do sada. Ovo je priča o tome kako je grupa autsajdera postala deo elite Vol Strita i na kraju izazvala pad najvećeg finansijskog sistema na svetu, slupala lamborgini limuzinu i razbila “stakleni plafon”. Urnebesna humoristička serija u kojoj glume Don Čidl, Endru Ranels i Redžina Hol.

POTOMCI III (Legacies III)

Nedeljom nova epizoda u 21.00h na HBO 3

Sve sezone dostupne na HBO GO-u

Glume: Danijel Rouz Rasel, Arija Šagasemi, Kejli Brajant, Dženi Bojd, Kvinsi Faus

Tokom protekle decenije, kultni junaci i zlikovci “Vampirskih dnevnika” i “Prvobitnih” očarali su publiku širom sveta. Za sobom su ostavili veliko porodično nasleđe, a ono se nastavlja u “Potomcima”, uzbudljivoj novoj drami koja govori o sledećoj generaciji natprirodnih bića u Školi Salvatore za mlade i nadarene. Ovde ćerka Klausa Majklsona, 17-godišnja Houp Majklson; blizanci Alarika Salcmana, Lizi i Džozi Salcman; i ostali tinejdžeri odrastaju na veoma nekonvencionalan način, učeći da postanu najbolje verzije sebe… uprkos svojim najgorim instinktima. Hoće li ove mlade veštice, vampiri i vukodlaci postati heroji koji žele da budu – ili zlikovci za koje su predodređeni?

SUPERMEN I LOIS (Superman And Lois)

Sredom nova epizoda u HBO GO ponudi

Glume: Tajler Houklin, Elizabet Talok, Džordan Elsas, Aleks Garfin, Erik Valdez, Inde Navarete

Nakon višegodišnjeg suočavanja sa megalomanijakalnim superzlikovcima, čudovištima koja izazivaju haos u Metropolisu i vanzemaljskim napadačima koji žele da izbrišu ljudsku rasu, najpoznatiji superheroj na svetu, Čovek od čelika – poznat i kao Klark Kent (Tajler Houklin) – i najpoznatija novinarka iz stripa, Lois Lejn (Elizabet Talok), suočavaju se sa najvećim izazovom do sada – svim stresom, pritiscima i problemima zaposlenih roditelja u današnjem društvu. I pored dovoljno zahtevnog posla podizanja dvojice dečaka, Klark i Lois razmišljaju o tome da li će njihovi sinovi, Džonatan (Džordan Elsas) i Džordan (Aleksander Garfin), ispoljiti očeve kriptonske supermoći tokom odrastanja.

MARATONI SERIJA

MER IZ ISTAUNA (Mare Of Easttown)

Maraton svih epizoda 10. jula od 20.00h na HBO 3

Sve epizode dostupne na HBO GO-u

Glume: Kejt Vinslet, Džulijen Nikolson, Džin Smart, Enguri Rajs, Evan Piters

U limitiranoj seriji HBO koja se bavi porodicom i zajednicom, “Mer iz Istauna”, Kejt Vinslet glumi Mer Šijan, cenjenu detektivku iz malog grada u Pensilvaniji, koja istražuje brutalno lokalno ubistvo, dok pokušava da dovede u red privatni život koji se ubrzano raspada. Proglašena za lokalnog heroja nakon presudnog koša koji je postigla za svoj srednjoškolski tim, Mer je jedina detektivka u lokalnoj policiji koja se uglavnom bavi prekršajima u vezi sa drogom. Iza kulisa, Mer pokušava da preboli gubitak sina i brine o domaćinstvu u kojem žive njena majka, ćerka tinejdžerka i unuk, a tu je i njen bivši muž koji živi u blizini sa novom verenicom.

PREMIJERE BLOKBASTERA I HIT FILMOVA

IGRAJ SVOJU IGRU (Ocean’s Eleven)

Džordž Kluni, Met Dejmon, Bred Pit, Džulija Roberts i Don Čidl su spremni na sve da bi izveli najsofisticiraniju i najsmeliju pljačku kazina u Las Vegasu. Za manje od 24 sata nakon što je pušten na uslovnu slobodu, Deni Oušn (Kluni) okuplja tim vrhunskih prevaranata u nameri da ukrade 150 miliona dolara – za jednu noć! Meta je nemilosrdni preduzetnik, Teri Benedikt (Endi Garsija). Benedikt kontroliše tri najveća kazina u Las Vegasu… i Oušnovu seksipilnu bivšu ženu (Roberts). Na bilo kom drugom mestu, oni bi bili negativci, ali Oušn i njegova ekipa se drže pravila: Nemoj nikoga da povrediš. Ne kradi od onih koji to ne zaslužuju. Igraj igru kao da nemaš šta da izgubiš. Šta kažeš, da ili ne?

Premijera: 4. jula u 20.00h na HBO-u

Dostupno na HBO GO-u od 4. jula

OKEANOVIH DVANAEST: IGRAJ SVOJU IGRU (Ocean’s Twelve)

Radnja se odvija tri godine nakon filma “Igraj svoju igru” (“Ocean’s 11″). U ovom nastavku, Deni Oušn ponovo u Njujorku okuplja svoju ekipu prevaranata i lopova iz prvog filma pre nego što svi odlete za Amsterdam, Rim i Pariz da izvedu tri odvojene pljačke. Sve vreme, momci su pod pritiskom zbog ludog Terija Benedikta, posvećenog agenta Europola koji je povezan sa Rastijevom prošlošću, i misterioznog francuskog rivala poznatog kao “Noćna lisica”. Da li će Oušnova ekipa ostvariti svoj pun potencijal i postati ekipa najpoznatijih lopova u istoriji ili će postati žrtve Benediktove osvete? Sve je moguće.

Premijera: 11. jula u 20.00h na HBO-u

Dostupno na HBO GO-u od 4. jula

IGRAJ SVOJU IGRU 3 (Ocean’s Thirteen)

Došao je trenutak za smeliju, rizičniju i spektakularniju pljačku. Džordž Kluni, Bred Pit, Met Dejmon i ostali se udružuju sa rediteljem Stivenom Soderbergom u uzbudljivom filmu koji odiše britkošću, stilom i šarmom. Deni Oušn ponovo predvodi tim, što znači da nema grube igre. Niko ne sme da strada. Osim prevarantskog bogataša iz Vegasa, Vilija Banka (Al Paćino). Oušnova ekipa planira da ga udari tamo gde ga najviše boli: po novčaniku. Na veče otvaranja Bankovog novog otmenog kazino-tornja „Banka“, svaka okrenuta karta i bačena kocka će se završiti pobedom igrača. Oušnova ekipa planira da udari na Bankov ponos i pobrine sa da njegov toranj nikada ne dobije prestižnih „pet dijamanata“. To je samo početak prevare. Momci su rešili da sruše „Banku“. Stavite opklade!

Premijera: 18. jula u 20.00h na HBO-u

Dostupno na HBO GO-u od 4. jula

OUŠNOVIH 8 (Ocean’s 8)

Pet godina, osam meseci i dvanaest dana… Odbrojavanje i dalje traje. Toliko je Debi Oušn (Sandra Bulok) kovala plan za najveću pljačku svog života. Zna šta je potrebno – tim najboljih u svojoj oblasti, počevši od njene saučesnice u zločinu, Lu Miler (Kejt Blančet). Zajedno regrutuju ekipu stručnjakinja: zlatarku Amitu, uličnu prevarantkinju Konstans, šanerku Tami, hakerku Najn Bol i modnu dizajnerku Rouz. Meta im je sjajnih 150 miliona dolara u dijamantima – koji će visiti oko vrata svetski poznate glumice Dafni Kruger (En Hatavej), glavne zvezde na godišnjem dobrotvornom događaju, Met Gala. Plan je siguran, ali sve mora ići kao po loju ako tim planira da se izvuče s dijamantima. I sve to svima ispred nosa.

Premijera: 25. jula u 20.00h na HBO-u

Dostupno na HBO GO-u od 4. jula

PREDSTRAŽA (The Outpost)

U ovom vojnom trileru, zasnovanom na istinitim događajima, mala jedinica američkih vojnika, smeštena u zabačenoj bazi Kiting, duboko u dolini tri planine u Avganistanu, pokušava da se odbrani od koordiniranog napada jakih talibanskih snaga. Bitka za Kamdeš je bila najkrvavija bitka Amerikanaca u u avganistanskom ratu 2009. godine, a Bravo trupa 3-61 CAV je postala najodlikovanija jedinica u sukobu koji je trajao 19 godina. Film je zasnovan na istinitom romanu Džejka Tapera „Predstraža: Neispričana priča o američkoj hrabrosti“ koji se nalazi na listi bestselera Njujork Tajmsa.

Premijera: 9. jula u 20.50h na HBO-u

Dostupno na HBO GO-u od 9. jula

SVAKI TVOJ UDAH (Every Breath You Take)

„Svaki tvoj udah“ je psihološki triler o psihijatru Filipu (Kejsi Aflek) čija je karijera ugrožena nakon što njegova pacijentkinja izvrši samoubistvo. Kada Filip pozove brata preminule pacijentkinje u svoju kuću, da ga upozna sa suprugom i ćerkom, njegov porodični život i karijera počinju da se raspadaju.

Premijera: 2. jula u 21.00h na HBO-u

Dostupno na HBO GO-u od 2. jula

MUŠKE IGRE (Buddy Games)

Džoš Dumel glumi u ovoj divljoj, urnebesnoj komediji koja ne zna za granice. Prošlo je pet godina otkako se petoro prijatelja iz detinjstva nisu videli. Bob (Dumel), zvani „The Bobfather“, okuplja svoje prijatelje i organizuje Muške igre, sumanuto takmičenje prepuno apsurdnih fizičkih i mentalnih izazova u kojem pobednik ima šansu da osvoji 150.000 dolara. Sve je moguće u ovim igrama bez granica, dok se grupa odlučnih prijatelja ludo zabavlja i bori do smrti za veliku lovu u filmu sa vrhunskom glumačkom postavom (Daks Šepard, Olivija Man i Kevin Dilon).

Premijera: 3. jula u 20.00h na HBO-u

Dostupno na HBO GO-u od 3. jula

PREMIJERE DOKUMENTARACA

NESTAĆU U MRAKU: BONUS EPIZODA (I’ll Be Gone In The Dark Bonus Episode)

Premijera 8. jula u 21.45h na HBO-u

Dostupno odmah na HBO GO-u

Popularna šestodelna dokumentarna serija, zasnovana na bestseleru „Nestaću u mraku“ spisateljice Mišel Meknamare, vraća se na HBO sa specijalnom epizodom. U leto 2020, bivši policajac, Džozef Džejms Deanđelo, poznat i kao Ubica iz Zlatne države, osuđen je na doživotnu zatvorsku kaznu zbog 50 silovanja tokom provala u kuće i 13 ubistava koje je počinio tokom sedamedesetih i osamdesetih godina 20. veka u Kaliforniji. Mnoge preživele žrtve silovanja, kao i članovi porodica ubijenih, okupili su se na emotivnom javnom izricanju kazne u avgustu 2020, na kojem su dobili mogućnost da govore o bolu koji su pretrpeli i gnevu koji osećaju, suočavajući se sa svojim napadačem prvi put, u pokušaju da dođu do pravde i razrešenja u ovom slučaju.

LEGENDA O PODZEMLJU (The Legend Of The Underground)

Premijera 15. jula u 21.45h na HBO-u

Dostupno odmah na HBO GO-u

Dokumentarac HBO, „Legenda o podzemlju“, je bolan i pravovremeni podsetnik na borbu protiv brutalne diskriminacije u Nigeriji, iz ugla nekoliko harizmatičnih mladih nekonformista koji se bore za slobodu govora. Uz pomoć društvenih medija, poznatih ličnosti i kreativnog izražavanja, oni pokreću kulturološku debatu koja dovodi u pitanje ideale o rodnom konformizmu i ljudskim pravima u Nigeriji.

Svi filmovi, serije i dokumentarci će biti dostupni i putem HBO usluga videa na zahtev – HBO On Demand i HBO GO.

CINEMAX

U nastavku izdvajamo najzanimljivije naslove koji će tokom jula premijerno biti prikazani na Cinemax kanalima.

CINEMAX

NEDELJNE PREMIJERE:

LE MAN ’66: SLAVNA 24 SATA (Ford v Ferrari)

Dobitnici Oskara, Met Dejmon i Kristijan Bejl, glume u filmu „Le Man ’66: Slavna 24 sata“ zasnovanom na istinitoj priči o američkom vizionarskom konstruktoru automobila, Kerolu Šelbiju (Dejmon), i neustrašivom vozaču britanskog porekla, Kenu Majlsu (Bejl), koji su se zajedno borili protiv korporativnog pritiska, zakona fizike i ličnih demona da bi konstruisali revolucionarni trkački automobil za kompaniju Ford i nadjačali nepobedive trkačke automobile Enca Ferarija na trci „24 sata Le Mana“ u Francuskoj 1966. godine.

Premijera: 4. jula u 20.00h na Cinemax-u
Dostupno odmah na HBO GO-u

AD ASTRA (Ad Astra)

Maestralna uloga Breda Pita u naučno-fantastičnom trileru čija radnja se odvija u svemiru. Kada misteriozan i kataklizmični događaj ugrozi Zemlju, astronaut Roj Mekbrajd (Pit) odlazi na opasnu misiju po surovom Sunčevom sistemu da razotkrije istinu o nestalom ocu (Tomi Li Džouns) i njegovoj neuspeloj ekspediciji koja sada, trideset godina kasnije, predstavlja opasnost za univerzum.

Premijera: 11. jula u 20.00h na Cinemax-u
Dostupno odmah na HBO GO-u

TERMINATOR: MRAČNA SUDBINA (Terminator: Dark Fate)

Prošlo je više od dve decenije otkad je Sara Konor sprečila Sudnji dan, promenila budućnost i sudbinu ljudske rase. Deni Ramos (Natalija Rejes) živi običan život u Meksiko Sitiju sa svojim bratom (Dijego Boneta) i ocem, kada unapređeni i smrtonosni novi Terminator – Rev-9 (Gejbrijel Luna) – stigne iz budućnosti da je pronađe i ubije. Deni pokušava da preživi udružujući snage sa dve ratnice: Grejs (Mekenzi Dejvis), unapređenim supervojnikom iz budućnosti, i iskusnom Sarom Konor (Linda Hamilton). Dok Rev-9 nemilosrdno uništava sve što mu se nađe na putu, njih tri dolaze do modela T-800 (Arnold Švarceneger) iz Sarine prošlosti, koji je njihova poslednja nada.

Premijera: 18. jula u 20.00h na Cinemax-u

Dostupno odmah na HBO GO-u

OSTALE PREMIJERE:

DEVOJČICE (Schoolgirls)

Smešten u kontradiktornoj Španiji 1990-ih, film „Devojčice“ je priča o 11-godišnjoj Seliji koja pohađa katoličku školu. Selija je dobra devojčica; odgovorna je učenica i brižna ćerka. Dolazak nove učenice otvoriće prozorčić kroz koji će Selija otkriti potpuno novi svet. Sa novom prijateljicom i nekim starijim devojčicama, Selija će ući u novu fazu svog života: adolescenciju, doba novih iskustava. Njenom telu je potrebno eksperimentisanje, isprobavanje novih stvari i da prestane da bude mala devojčica, čak i kad to znači suočavanje sa majkom i svime što predstavlja komfor i sigurnost.

Premijera: 3. jula u 20.00h na Cinemax-u

Dostupno na HBO GO-u od 3. jula

CINEMAX 2

SUBOTNJE PREMIJERE:

VELIKA SLOVA (Uppercase Print)

Rumunija, 1981. Čaušesku je u svom kabinetu odakle vodi komunističku Rumuniju. Piše zvaničnu priču uz pomoć nacionalne televizije. Mugur Kalinesku, 16-godišnji tinejdžer, na zidovima piše drugu priču u vidu protestnih poruka protiv režima. Njegova dela su opisana u opsežnom dokumentu tajne policije (Sekuritate), koja ga je posmatrala, privela, ispitivala i uništila. Povezujući obe priče – tajnu i javnu – ličnu i zajedničku – film baca svetlo na nepoznatog heroja 30 godina nakon pada komunizma.

Premijera: 3. jula u 20.30h na Cinemax-u 2
Dostupno na HBO GO-u od 3. jula

PAPIR-MAŠE (Papier-Mache)

Ivan Lašin, mladić koji živi sa majkom na selu i radi od kuće, upoznaje reditelja Vitalija Suslina. Mladić je ispričao reditelju priču o svom životu, zajedno su napisali scenario i tako je nastao film „Glava. Dva uva“, u kom je Ivan u glavnoj ulozi tumačio sebe. Najvažniji ruski festival Kinotavr dodelio je filmu nagradu za najbolji scenario, a dobio je i nagradu Udruženja ruskih filmskih kritičara. Nekoliko godina kasnije, Vitalij i Ivan su napravili novi film o Ivanovom životu posle festivala: da li se promenio, o čemu sanja?

Premijera: 10. jula u 20.30h na Cinemax-u 2

Dostupno na HBO GO-u od 10. jula

LOŠI PUTEVI (Bad Roads)

Četiri kratke priče čija se radnja dešava duž puteva u oblasti Donbas za vreme rata. Nema bezbednih mesta i niko ne može da razluči šta se dešava. Iako su zarobljeni u haosu, neki uspevaju da nametnu svoj autoritet drugima. Ali u ovom svetu, u kojem sutra možda neće doći, nisu svi bespomoćni i ucveljeni. Čak i najnevinije žrtve mogu da se oprobaju u komandovanju.

Premijera: 17. jula u 20.30h na Cinemax-u 2

Dostupno na HBO GO-u od 17. jula

MARE

Mare (Marija Škaričić) nikad nije letela avionom, a živi pored aerodroma sa mužem i troje tinejdžera. Ona voli svoju porodicu i brine o njima, ali ponekad se oseća kao strankinja u sopstvenom domu. Ko su ljudi sa kojima živi? Mare netremice posmatra avione iznad sebe, žudeći za promenom i nepoznatim. Kad se jedan mladić doseli u susednu kuću, njen život će biti na iskušenju.

Premijera: 24. jula u 20.30h na Cinemax-u 2

Dostupno na HBO GO-u od 24. jula

JAHAČI OLUJE (Storm Riders)

Divljina Južne Afrike 19. veka. Pet godina nakon majčine smrti, Rejčel koja je na pragu adolescencije i njen petogodišnji brat Džejmi kreću na put ka netaknutim nalazištima zlata sa svojim ocem Hermanom, koji pokušava da započne novi život. Kad Džejmi nestane u jezivoj snežnoj mećavi, Rejčel prkosi oluji da bi pronašla svog malog brata.

Premijera: 31. jula u 20.30h na Cinemax-u 2

Dostupno na HBO GO-u od 3. jula

SVETSKA KINEMATOGRAFIJA:

SNAGA (La Fortaleza)

Da bi pobegao od krize u Venecueli i alkoholizma, Roke se povlači u amazonsku džunglu da renovira kolibu koju je napravio u srećnijim vremenima. Bori se sa grozničavim vizijama nastalim usled alkoholne apstinencije, a njegova želja za iskupljenjem splašnjava kad se pridruži starim prijateljima koji rade u ilegalnom rudniku zlata pod kontrolom kolumbijskih gerilaca. Nasilje neophodno za rad u rudniku dovodi Rokea do samodestrukcije koja ga proždire iznutra. Trebaće mu hrabrost da izađe i počne iz početka.

Premijera: 4. jula u 20.30h na Cinemax-u 2

Dostupno na HBO GO-u od 4. jula