“Izdržite još malo, nećete još dugo”: Filip David za novi Nedeljnik o merama protiv koronavirusa i onome što nas čeka

1
Filip David, foto Igor Pavićević

Nepomirljiva podela na “naše” i “njihove” i izopačenost domaće politike dobijaće novi zamah. Umerenost, razložnost, objektivnost, tolerancija nikada nisu kod nas bile osobine na ceni. Ni pre korone, ni za vreme korone, a teško da će biti i posle, rekao je za prvomajski broj Nedeljnika, koji je na svim kioscima od srede, 29. aprila – dan ranije nego obično – pisac Filip David.

“Predsednik putuje po Srbiji, raznosi i deli medicinsku opremu kao da je iz njegovog ličnog magacina, okupljajući oko sebe, bez poštovanja mera bezbednosti, gomilu funkcionera i novinara. Nije loše pohvaliti se kada se ima zašto, ali hajde da sačekamo kraj epidemije i ocenimo šta je valjalo a šta nije. Činjenice potvrđuju da su neka od opasnih žarišta zapravo predstavljale ustanove pod državnom kontrolom, domovi za stare i bespomoćne, da se virus širio iz Instituta za onkologiju, Instituta za kardiovaskularne bolesti… Da li će se ispitivati odgovornost svih bez obzira na partijsku pripadnost?”, upitao je David.

On je govorio i o odnosu prema najstarijim sugrađanima.

“Zaštitnički odnos prema starima izolovanim u kućama i stanovima svodi se na onu crnohumornu konstataciju ‘Izdržite još malo, nećete još dugo'”, ispričao je književnik za novi broj Nedeljnika.

Ceo intervju objavljen je u Nedeljniku koji je na svim kioscima – zbog vanrednog stanja i predstojećih praznika – već od srede, 29. aprila

Digitalno izdanje dostupno je na nstore.rs

Naslovna strana novog Nedeljnika

1 KOMENTAR

Comments are closed.