Izbori u Šapcu: Naprednjaci proglasili pobedu, Zelenović će tražiti novo poništavanje…

0
Foto: Profimedia

(Beta) – Prema rezultatima sa 26 od 27 biračkih mesta u Šapcu, lista Srpske napredne stranke (SNS) osvojila je 51 odsto glasova, a na izbore je izašlo 57 odsto glasača, rekao je predsednik Izvršnog odbora SNS-a Darko Glišić.

Kako je preneo N1, Glišić je na konferenciji za novinare ispred sedišta stranke u Šapcu rekao da je jedno izborno mesto još u fazi brojanja i da će se u zavisnosti od rezultata sa tog mesta znati pozicija liste Metla.

On je rekao da su izborni uslovi bili najgori u istoriji, navodeći da su članovi odbora “bili šikanirani i maltretirani ceo dan” i da nisu mogli da pridju izbornom materijalu.

“Pobedili smo Dušana Petrovića, Nebojšu Zelenovića, Tanju Fajon, sve one koji su na silu pokušali da otmu volju gradjana. Nema dileme da ćemo imati manje od 37 mandata”, rekao je Glišić.

Kako prenosi N1, okupljeni ispred sedišta SNS-a skandirali lideru SNS Aleksandru Vučiću i vikali “pobeda”, a kako su naveli, tu pobedu posvetili su mu zbog “lavovske borbe u Vašingtonu”.

N1 dodaje da je medju okupljenima bio i funkcioner SNS, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, a ranije danas vidjen je i član te stranke Vladimir Djukanović.

Prema navodima izborne komisije u Šapcu tokom dana zabeležen je veći broj nepravilnosti.

Predvodnik liste “Šabac je naš” i aktuelni gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović izjavio je prethodno da su na ponovljenim lokalnim izborima u tom gradu svi pomalo popravili rezultat na račun manjih stranaka iz “prvog kruga”.

“Od 27 biračkih mesta do sada smo obradili 14, nešto više od pola. Dosta se situacija promenila. Svi su pomalo popravili rezultat na račun manjih stranaka iz prvog kruga”, kazao je Zelenović za NovaS.

Prema njegovim rečima, čeka se rezultat sa 13 biračkih mesta.

Zelenović je naveo da su neke liste koje u prvom krugu nisu prešle cenzus, a tradicionalni su partneri njegove liste, sada blizu cenzusa.

“Ja sam optimista. Govorimo o par desetina glasova”, rekao je Zelenović.

Zelenović je potom, kako je preneo N1, izjavio da su birači terani da javno glasaju, da slikaju glasačke listiće, kao i da je na najmanje dva biračka mesta bilo viška listića. Zato je, kako je rekao za portal Nova.rs, nemoguće utvrditi rezultate izbora.

On kaže da je u selu Ševarice ceo dan glasanja bio diskutabilan, a da je tamo birački odbor utvrdio višak listića. Kako ističe, nakon što je završeno brojanje i potpisan zapisnik, predsednik biračkog odbora se uputio ka Šapcu, ali je od strane “Sandokana i njegovih kriminalaca” presretnut. “Pokušali su da mu uzmu vreću sa glasovima, ali on nije dozvolio. Došla je policija i u toku je uviđaj”, navodi Zelenović i dodaje da je prema njegovim informacijama, jedna osoba privedena, ali da ne zna ko je u pitanju.

Zelenović će tražiti poništavanje izbora na svih 27 mesta na kojima se glasalo u subotu na ponovljenim lokalnim izborima.