“Izbori su još jedna šansa da se okupimo oko ideje koja vodi Srbiju u Evropu…”

1
Foto: Printscreen N1

Predsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je, povodom današnjeg raspisivanja izbora na svim nivoima u Srbiji za 26. april, da je želja LDP da s građanima dođe do evropske Srbije i naglasio da se mora dati snažan odgovor antievropskom frontu.

“Danas, kada su i zvanično raspisani izbori na parlamentarnom i lokalnom nivou, pozivam građane i građanke Srbije da počnemo da razgovaramo. Naša je želja da zajedno dođemo do cilja, do moderne, evropske Srbije”, piše u izjavi Jovanovića, prenela je LDP.

Jovanović predviđa “izazove” za taj cilj “u godini pred nama” i kaže da su LDP i on spremni na to.

“Zato što volimo našu zemlju i zato što govorimo istinu o tome kakvu državu želimo, mi ćemo razgovarati sa svima. O ideji, o politici, o tome kako sačuvati mir u zemlji i regionu, razgovaraćemo sa svima. Za nas su izbori prilika da obiđemo svako srpsko selo, svakog radnika, studenta, penzionera, komšiju Albanca, Hrvata, Bošnjaka, Mađara. Izbori su šansa da dobijemo poverenje i da radimo na odnosima u regionu i šire, da sarađujemo sa ljudima u Sarajevu, Prištini, Zagrebu, Evropi, svetu”, poručio je Jovanović.

Po njegovim rečima, to nije posao samo njegove generacije, već celog društva.

“U čuvanju mira i stvaranju građanske države tražićemo podršku od svih. I od mladih koji žele da ostanu i od starijih koji su već mnogo toga dali našoj zemlji”, naveo je Jovanović.

On je istakao da su izbori još jedna šansa da se “okupimo oko ideje koja vodi Srbiju u Evropu”.

Ocenio je da “atievropski front jača i mi moramo dati snažan i odlučan odgovor na to”, kao i da je “odogovor na to odbijanje da se povlačimo pred antievropskim uzurpatorima naše budućnosti”.

“Zato verujemo da je borba za Srbiju u Evropi i Evropu u Srbiji jedina moguća politika. Na izbore izlazimo zato što o toj politici ne govorimo samo, već je i živimo”, poručio je Jovanović u pisanoj izjavi.

(Beta)

1 KOMENTAR

  1. Еврофанатизам је прошлост. Колико ти пута треба да се саплетеш о исти камен , да би схватио да постоји и други пут ?

Comments are closed.