Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je danas, da mere povodom proglašene pandemije koronavirusa koje je Vlada Srbije danas donela nisu dovoljne, „već da se u borbi protiv širenja zaraze mora reagovati mnogo odlučnije“, uključujući i razmatranje odlaganja održavanja izbora koji su raspisani za april, a na kojima je Nova stranka najavila da će učestvovati.

Živković je predložio da se odmah prekine nastava u svim obrazovnim institucijama, od osnovnog do najvišeg nivoa obrazovanja, „jer je to najbolja preventiva“, kao i da se uvede stroža lekarska kontrola u obdaništima.

„Na prijemu dece mora da bude lekar koji će pregledati svako dete i utvrditi da li je neko ugroženo ili postoji opasnost i od zaraze druge dece. Neophodne su i jake restrikcije svih manifestacija“, kazao je Živković.

On je rekao i da „kao jedna pametna mera u interesu gradjana, izbori treba da se odlože za mesec dana, kao i sve izborne radnje, rokovi i kampanja, kako bi svi eventualni učesnici na izborima imali jednak status i uslove, a da se pri tom, pre svega, gradjani zaštite od moguće zaraze“, navodi se u saopštenju Nove stranke.

(Beta)

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.