“Izbora više nemamo, treba nam zaključavanje na dve nedelje…”: Dr Kon upozorava da je zdravstveni sistem opterećen

1
Printscreen/YouTube/RTS

“Mi smo u situaciji kada više nemamo izbora, moramo neke mere da preduzmemo da bi nam opstao zdravstveni sistem”, rekao je dr Predrag Kon, gostujući na TV Prva zajedno sa zamenikom gradonačelnika Goranom Vesićem.

Upitan da li nam je potrebno duže zaključavanje, dr Kon je rekao da je sada “minimum 10 do 14 dana da budemo pod merama, jer je virus sada toliko oko nas, da je nemoguće zaustaviti ga bez drastičnih mera”.

Podsetimo, Vlada Republike Srbije, na predlog Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti kovid 19, usvojila je nove mere za suzbijanje epidemije, koje su na snazi od petka u 21 sat do ponedeljka u 6 sati ujutru.

Zatvoreni su svi ugostiteljski objekti, sve prodavnice (osim prodavnica prehrambene delatnosti), kozmetički i frizerski saloni, saloni lepote, kladionice, kockarnice, dečje igraonice, teretane, sportski objekti.

Tokom vikenda dozvoljen je rad apoteka, ordinacija, laboratorija, stomatoloških i veterinarskih ordinacija, trgovinskih objekata u kojima se vrši prodaja prehrambenih proizvoda, kioska i trafika, kao i benzinskih pumpi u obavljanju delatnosti prodaje goriva.

1 KOMENTAR

  1. E moj Dr.Kon nema tvoj sef m.da da uvede zakljucavanje boji se da ce imati narod na ulici koji ce da ga oduva.

Comments are closed.