Izbor nije bio težak: Nikola Jokić i Džoel Embid najbolji igrači NBA lige u protekloj nedelji

0

Nikola Jokić i Džoel Embid izabrani su za najbolje košarkaše protekle nedelje u Zapadnoj i Istočnoj konferenciji, prenosi NBA.

Reč je o nedelji broj pet u sezoni NBA, od 18. do 24. januara.

Jokić je ponovo blistao i bio ubedljivo najbolji igrač u redovim Nagetsa, i to u mečevima koje je Denver rešio u svoju korist. Srpski centar je u svakoj utakmici od starta sezone ostavrio, najmanje, dabl-dabl učinak.

Srpski centar je 19. januara u pobedi nad Oklahomom od 119:101 postigao 27 poena uz 12 skokova, šest asistencija i po jednu ukradenu loptu i blokadu.

Tri dana kasnije, Jokić je postigao 31 poen uz deset skokova, osam asistencija i tri ukradene lopte u trijumfu Nagetsa nad Finiksom, 130:126.

“Lak izbor”, objavio je Denver na društvenim mrežama.

I konačno, 23. januara, u pobedi opet nad Sansima (120:112), postigao je 29 poena uz 22 skoka, šest asistencija i jednom ukradenom loptom.

S druge strane, na Istoku, košarkaš Filadelfije Džoel Embid je u pobedi nad Bostonom od 117: 109 postigao 42 poena uz deset skokova, dve asistencije i po blokadu i ukradenu loptu.

U novoj pobedi nad Seltiksima, 22. januara od 122:110, postigao je 38 poena uz 11 skokova i tri asistencije, da bi nedelju završio takođe pobedom nad Detroitom, 114:110.

Tada je Embid postigao 33 poena uz 14 skokova, dve blokade i po asistenciju i jednu ukradenu loptu.

Ujedno, Jokić i Embid su trenutni lideri na listi kandidata za MVP regularnog dela sezone, mada Jokić ima znatno bolju ukupnu statistiku u poređenju sa centrom Seventisiksersa.

SPECIJALNO IZDANJE NEDELJNIKA NA SVIM KIOSCIMA: Hrabro i potresno svedočenje Milene i drugih devojaka o sistematskom zločinu kakav Beograd ne pamti. Cela priča o zlostavljanju, manipulaciji i prevari “vrsnog pedagoga” Miroslava Aleksića…

SVI ČITAOCI NA POKLON DOBIJAJU I KNJIGU O JOVANKI BROZ