Hiljade građana protestovalo je danas u indijskom delu Kašmira zbog silovanja trogodišnje devojčice koju je mladi komšija namamio u školski toalet.

Vlasti su danas saopštile da je policija uhapsila osumnjičenog u mestu Sumbal i da je istraga u toku. Devojčica je bila u životnoj opasnosti kada je 8. maja smeštena u bolnicu, ali se njeno stanje od tada stabilizovalo.

Protesti su počeli juče, a danas su se proširili na više mesta i sela pošto je porodica osumnjičenog u školi nabavila dokument prema kojem on ima 13 godina, preneo je Foks njuz. Demonstranti tvrde da je dokument lažan i da porodica želi da ga prikaže kao maloletnika kako ne bi bio osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

Demonstranti su kazali da osumnjičeni nema manje od 20 godina i da je radio u automehaničarskoj radnji.

Policija je saopštila da će saslušati direktora škole koji je izdao sporni dokument.

Indija je prethodnih godina pogođena serijom seksualnih napada, uključujući grupno silovanje i ubistvo studentkinje u gradskom autobusu u pokretu u Nju Delhiju 2012. godine. Taj napad je pokrenuo masovne proteste u Indiji, gde je rasprostranjeno nasilje nad ženama dugo bilo prećutkivano.

Iako su indijske vlasti usvojile niz zakona kojima su povećane kazne za silovanje, brutalni seksualni napadi i dalje su česti.


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.