Izabrani organi Skupštine slobodne Srbije

2
screenshot/n1

(Beta) – Na platou ispred Filozofskog fakulteta u 18 časova počelo je prvo protestno okupljane gradjana i članova Skupštine slobodne Srbije.

Prethodno su izabrani organi Skupštine slobodne Srbije a za generalnog koordinatora izabran je Branislav Guta Grubački, osnivač organizacije “Novi optimizam”.

Na Skupštini su izabrani resorni Saveti ove organizacije, te je za koordinatorka saveta za državnu upravu i pravosudje izabrana Vida Petrović Škero, za bezbednost advokat Božo Prelević, za zdravlje epidemiolog Zoran Radovanović, a za koordinatora saveta za medije izabran je novinar Nedim Sejdinović.

Savet za obrazovanje i nauku vodiće akademk Dušan Teodorović i profesor Oliver Tošković, savetom za kulturu upravljaće rediteljka Milica Kralj, savet za arhitektutu urbanizam i saobraćaj arhitekta Dragoljub Bakić, na čelu saveta za medjunarodne odnose je Vesna Petrović, savet za ljudska prava koordinira psihološkinja Bojana Bodroža a za poljoprivredu Dragan Kleut.

Za članove saveta izabrani su i Sava Manojlović, Biljana Stojković, Perica Velisavljević i Čedomir Čupić.

Skupština slobodne Srbije simbolično je formirana u julu, na platou kod Filozofskog fakulteta, na inicijativu nekoliko intelektualaca sa idejom da bude alternativno telo i ima za cilj okupljanje svih građana koji žele da kreiraju bolju, demokratsku Srbiju.

2 KOMENTARA

  1. “… i ima za cilj okupljanje svih građana koji žele da kreiraju bolju, demokratsku Srbiju.” У ком делу саге о “путу у бољу Србију” ћемо сазнати на којим политичким начелима, наведена скупштина, има намеру да гради ту бољу Србију ?

  2. I ja sam protiv rezima. Ali, JA ZNAM DA JE U TOKU SVETSKA EPIDEMIJA SMRTONOSNE BOLESTI! Pa bih na ovakvom skupu nosio MASKU. Neozbiljni ste, dame i gospodo!

Comments are closed.