Izabran novi predsednik i članovi izvršnih i nadzornih organa Udruženja italijanskih privrednika u Srbiji- Konfindustrija Srbija

  0
  Foto: promo

  Patricio Dei Tos, osnivač i direktor kompanije lidera na italijanskom tržištu u proizvodnji drvenih podova i podnih obloga koji od 2015. godine uspešno posluje u Sremskoj Mitrovici biće na čelu Konfindustrije u periodu od 2019 – 2022. godine

  Članovi Udruženja italijanskih privrednika u Srbiji na generalnoj skupštini održanoj u sredu 11. decembra 2019. jednoglasno su izabrali Patricija Dei Tosa za novog predsednika ove poslovne asocijacije za mandat 2019 – 2022.  Dei Tos je na toj funkciji nasledio Erika Košutu koji je Konfindustiju vodio od juna 2012. godine tj. od osnivanja Konfindustrije u Srbiji.  

  Patricio Dei Tos privrednik iz Treviza, osnivač je  i direktor kompanija Labor Legno i Itlas, lidera na italijanskom tržištu u proizvodnji drvenih podova i podnih obloga. Pod imenom „Labor SRB“ kompanija u Srbiji uspešno posluje od 2015. godine, kada je u Sremskoj Mitrovici otvorila svoj prvi pogon a u oktobru 2018. otvorila i drugu fabriku.

  „Zahvaljujem svim kolegama privrednicima koji su odlučili da mi ukažu poverenje. Hrabar izbor, koji ću pokušati da ne izneverim, ne samo tako što ću zastavu Konfindustrije u Srbiji držati visoko, već se odmah stavljam u službu svim italijanskim preduzetnicima koji smatraju da je u ovom delu Balkana moguće je poslovati i razvijati svoje poslovne aktivnosti”, izjavio je Dei Tos neposredno posle izbora.

  Gospodin Patricio Dei Tos je na skupštini takođe imenovao i svoje potpredsednike koji će u narede tri godine zajedno sa njim činiti Predsedništvo Udruženja italijanskih privrednika Konfindustrije u Srbiji.  Novi potpredsednici Konfindustrije su Romano Rosi suvlasnik i direktor kompanije za proizvodnju obuće Progetti doo, Paolo Di Bela direktor IT kompanije Engineering Software lab i Anino De Venecija generalni direktor kompanije Aunde iz Jagodine.

  11. decembra su određeni i članovi novih izvršnih i nadzornih organa Udruženja italijanskih privrednika u Srbiji; Generalni savet, Odbor revizora kao i Odbor arbitara. Za članove Generalnog saveta, čiji aktivni član ostaje i prethodni predsednik Konfindustrije Erik Košuta,  izabrani su: Andrija Božović, osnivač i direktor kompanije West Group, Dragan Filipović predsednik izvršnog odbora Generali osiguranja Srbija, Đovani Antonioli Olimpias Knitting doo (deo grupe Benetton), Đovani Bertolaja direktor kompanije Becchis Osiride doo iz Kragujevca, Mateo Balarin Energia Gas and power doo, Predrag Bezbradica direktor srpskog ogranka kompanije INSO, Stefano Đelsomini operativni direktor kompanije Conceria Pasubio. Kao člana Generalnog saveta od posebnog značaja za Udruženje Konfindustrija, novi predsednik imenovao je Antonija Skira osnivača kompanije Studio Schiro and Partners.

  Članovi Odbora revizora Konfindustrije u naredne četiri godine biće: Mauro Konti direktor kompanije Top Deisa doo, Mikele Rosini osnivač  kompanije Aliquo Consulting i Roberto Korčulo predsednik kompanije IC & Partners. Odbor arbitara Konfindustrije činiće u narednom periodu sledeći članovi: Dubravka Kosić, advokatska kancelarija Kosić, Radivoje Petrikić advokatska kancelarija CMS, Sunčica Nikolić advokatska kancelarija Nikolić & Stanković, Vladimir Mihaj advokatska kancelarija Mihaj Law, Vlatko Sekulović advokatska kancelarija Sekulović i Zoran Naumović advokatska kancelarija Naumović & partners.