Ko kaže da se prozori postavljaju samo na zidove? Ako tražite pametan način da svom domu dodate više prirodnog svetla, rešenje bi moglo biti sasvim jednostavno. Poznato je da kosi krovni prozori propuštaju više vazduha od uzdužno postavljenih na zid, što je odlično za vaše potkrovlje jer sa njima dopire više dnevnog svetla i svežeg vazduha.

Kod odabira krovnog prozora treba obratiti pažnju i na prostoriju u koju se on ugrađuje. U nastavku teksta dajemo vam ideje, ali i savete za lakši odabir. Svaka prostorija ima svoju glavnu namenu, pa prema tome odaberite i model krovnog prozora.

Dnevni boravak i krovni prozori koji odgovaraju željenom stilu

Dizajn i završna obrada obično su najvažniji činioci kada se radi o odabiru savršenih krovnih prozora za središte naših domova. Dnevni boravak nije samo mesto gde provodite najviše vremena, već i lice koje vaš dom pokazuje spoljnom svetu i gostima. Srećom, Tondach krovni prozori dolaze u nekoliko funkcionalnih i elegantnih završnih obrada. Volite li minimalistički izgled? Monohromatski ambijent pod krovom biće oplemenjen krovnim prozorima čiji okviri poseduju završni beli ekološki premaz. Jeste li više ljubitelj tradicionalnog izgleda i tonova koji se nalaze u prirodi? Tada su krovni prozori s drvenim okvirima i bezbojnim zaštitnim premazom idealni za vas.

Kuhinja u potkrovlju – i pogled i osveženje!

Uređenje potkrovlja sa sobom nosi nekoliko nedoumica – koja je izolacija najbolja, gde ugraditi krovne prozore, kako rasporediti nameštaj i mnoge druge. Ali s potkrovljem kao neobičnim ambijentom, osim početnih nedoumica, na kraju dobijate jedinstven i efektan životni prostor! Dobra izolacija sprečava razvoj buđi na zidovima. Ali, osim dobre izolacije mora postojati i dobra ventilacija potkrovlja. U Wienerberger ponudi su i krovni prozori posebno dizajnirani i modernizovani kako bi zadovoljili uslove potrebne za kuhinje i kupatila u potkrovlju. Reč je o Tondach SmartPro liniji pametnih prozora s automatskom ventilacijom VP40. Ona omogućava održavanje zdrave mikroklime i uštedu energije. Ulaz VP 40 osigurava optimalnu količinu vazduha bez obzira na spoljašnje razlike pritiska ili udare vetra.

Kupatilo pod kosinom – izazov koji ćete voleti

Kao što smo spomenuli, kuhinje i kupatila su prostori s povećanom vlagom. Osim povećane koncentracije pare u kupatilu, u većini slučajeva su ovo prostorije sa manjom kvadraturom. Kako bi se izbegao vlažan vazduh u maloj zapremini prostora koji se zadržava i dovodi do loše unutrašnje klime i kako bi se izbeglo stvaranje kondenzacije, praktičan izbor su PVC krovni prozori s optimalnom ventilacijom. Automatsko podešavanje ventilacije kao i okviri otporni na kondenzaciju ultimativno su rešenje za kupatila u potkrovlju.

Spavaća soba mora imati dobru zvučnu izolaciju

Spavaće sobe moraju da zadovolje njihovu primarnu funkciju, da vam pruže najbolje uslove za spavanje i odmor. Svakako da udoban krevet i mir najviše utiču na to. Jedan od faktora za dobro spavanje jeste i tišina koja nam pomaže da se opustimo i zaspimo. Zato kada birate krovne prozore za spavaću sobu, obratite pažnju i na njegovu akustičnu izolaciju. Ovaj mali detalj će doprineti boljem snu i najboljem odmoru.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.