“Iz vremena naredbi ulazimo u vreme preporuka. Umesto ostani kod kuće, od danas je ostani odgovoran…”

0
Instagram/zorana_dpm

“Od danas #ostaniodgovoran umesto #ostanikodkuće”, poručila je na društvenoj mreži Instagram ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, uz najavu nove faze borbe protiv koronavirusa. 

Ona je navela u poruci na Instagramu da je ukidanjem vanrednog stanja slobode kretenja završena prva, najteža faza, a da od danas ulazimo u novu a to je život sa virusom.

“Nema vanrednog stanja, ukinut je policijski čas, ali borba protiv virusa nije završena. Iz vremena naredbi ulazimo u vreme preporuka i umesto apela da ostanemo kod kuće sada apelujem na sve građane da ostanu odgovorni! Da se pridržavaju mera zaštite stručnjaka jer će tako čuvati i sebe i druge. Sada je sva odgovornost na nama. Vreme da se građani vrate svojim poslovima kako bismo povratili našu ekonomiju i da na svojim poslovima moraju da poštuju propisane mere zaštita. Jer tako će na najbolji način nastaviti da pomažu i našim lekarima, medicinskim sestrama i čitavom zdrastvu da sačuvaju živote građana”, navela je ona.

Zorana Mihajlović se zahvalila svim radnicima u saobraćaju i  građevinarstvu koji su radili sve vreme vanrednog stanja i koji su zaslužni što Srbija nije stala u vreme korone.

“Vreme je da se i svi ostali vrate na posao kako bismo oporavili našu ekonomiju što neće biti nimalo lako, poštujući sve mere zaštite. Zdravi bili”, napisala je ona.