Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je da je iz medija saznala za neprimereno obraćanje poslanika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja i za uvrede upućene novinarki lista Danas Snežani Čongradin, prenosi N1.

Ona je pozvala poslanike opozicije da se vrate u parlament, da bi radili na onemogućavanju takvog ponašanja.

„Kodeks o ponašanju poslanika, ili etički kodeks, bi morao da se usvoji uz saglasnost svih članova parlamenta“, rekla je Maja Gojković novinarima.

Maja Gojković je izjavila da članovi parlamenta često misle da imaju pravo „iznošenja svega i svačega“, smatrajući da poslanik po zakonu ne može da odgovara za ono što izgovara tokom diskusije u skupštini.

„U delu javnosti se smatra da su nam potrebni cenzura i povratak verbalnog delikta. Nadam se da će se pronaći način da se ne ugrozi nijedno pravo poslanika na slobodu mišljenja“, rekla je Maja Gojković.

Ona je ocenila da stvaranje etičkog kodeksa, koji bi se odnosio i na izjave izrečene van parlamenta, nije lak posao i navela da je takav dokumet u Sloveniji, koja je članica Evropske unije, usvojen tek pre dva meseca.

„Za to je potreban rad svih poslaničkih grupa u parlamentu. Bilo bi manje tenzija kada bi se opoziconi poslanici vratili“, rekla je Maja Gojković i izrazila uverenje da će se to dogoditi na početku sledećeg skupštinskog zasedanja.

Komentar(1)

  1. re: izjavila je da je iz medija saznala za neprimereno obraćanje poslanika
    23. jula 2019. 18:25

    Da li je iz medija saznala i da je ostao poslanik u skupštini i nakon Haške presude?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.