Iz kategorije “lepe vesti”: Klinički centar u Nišu posle 15 meseci bez kovid pacijenata

0

(Beta) – U Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu, posle 15 meseci, nema hospitalizovanih pacijenata obolelih od korona virusa, izjavio je danas zamenik direktora te zdravstvene ustanove Radmilo Janković. 

On je agenciji Beta rekao da je poslednji kovid pacijent sa Klinike za infektivne bolesti juče u pratnji lekara prebačen u kovid bolnicu u Kruševcu.

“Pacijenti oboleli od korona virusa iz Niša i okolnih gradova na jugu Srbije od sada će biti hospitalizovani u kruševačkoj kovid bolnici”, kazao je Janković.

Dodao je da je Univerzitetski klinički centar u Nišu od početka pandemije korona virusa zbrinuo najveći broj kovid pacijenata u Srbiji, oko 12.000, od kojih je 3.000 bilo u jedinicama intenzivne nege. 

Sa smanjenjem broja obolelih najpre je krajem maja iz “crvene zone” izašao novi deo niškog Kliničkog centra, a sada i Klinika za infektivne bolesti u kojoj se prethodnih dana lečilo osmoro pacijenata. 

Kako je najavljeno iz Kliničkog centra, posle obavljene dezinfekcije, Klinika za infektivne bolesti zbrinjavaće obolele od ostalih infektivnih bolesti. 

U Nišu je prethodnih dana broj obolelih od korona virusa na dnevnom nivou, manji od 10.