Službenici Carinarnice Beograd prilikom kontrole carinskog skladišta na Vilinim vodama u Beogradu su otkrili da nedostaju „luksuzna alkoholna pića“ i kafa „espreso“, ukupne vrednosti 60.460 evra, saopštila je Uprava carina.

Pretpostavlja se da je ta roba „puštena u slobodan promet“ pre no što su sprovedeni carinski postupak plaćene uvozne dažbine.

Zbog toga će uvoznik morati da izmiri sve obaveze prema državi i plati uvozne dažbine za robu koja nedostaje, a potom će odgovarati zbog zloupotrebe i nepropisnog vođenja evidencije.

Držalac skladišta je jedno beogradsko privredno društvo, a uvoznik „takođe jedna renomirana beogradska firma“, piše u saopštenju.

(Beta)

Tagovi

Komentar(1)

  1. Bobby
    12. фебруар 2020. 18:00

    Zbog toga će uvoznik morati da izmiri sve obaveze prema državi i plati uvozne dažbine za robu koja nedostaje, a potom će odgovarati zbog zloupotrebe i nepropisnog vođenja evidencije. Оно што се очекује од Управе царина, јпосле оваквог случаја е и укидање решења о одобравању држања робе у царинском складишту/сместишту, "реномираној београдској фирми", па нека код следећих увоза плаћају дажбине одмах, при увозу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.