Ivanka Popović o opozicionaru u Rektoratu: “Ugrožavanje autonomije UB je i unošenje hrane za studente”

1
Foto: Igor Pavićević

Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović ocenila je danas povodom snimaka koji su se pojavili u javnosti o ulasku opoziocionog aktiviste u Rektorat tokom blokade, da je ugrožavanje autonomije univerziteta i unošenje hrane za studente koji su blokirali Rektorat, preneo je N1.

“Ponavljamo da je stav UB da je neprihvatljivo svako narušavanje autonomije Univerziteta od strane političkih partija ili pojedinačnih političkih aktivista”, kazala je Popović.

Govoreći o navodima da su tokom blokade rada Rektorata koje su organizovali aktivisti Udruženja “Jedan od pet miliona”, u tu zgradu ulazili neki predstavnici opozicije čime je ugrožena autonomija Univerziteta, Popović je u nedelju kazala da su opozionari vidjeni ispred zgrade ali ne i u njoj.

“Apsolutno bih osudila i njihov ulazak. Niko nema pravo da ugrozi autonomiju univerziteta. Univerzitet je javno dobro koje radi za interese svih. Nema potreba da se politizuje rad univerziteta”, rekla je rektorka.

Rektorka BU osudila je 22. septembra upad aktivista vladajuće stranke u zgradu Rektorata do kojeg je došlo 13. septembra, navodeći da je time narušena autonomija univerziteta. Uz saopštenje priložene su i fotografije iz kojih je jasno da je reč o aktivistima SNS.

1 KOMENTAR

  1. “Ivanka Popović je rođena 1959. godine u Rio de Žaneiru. Potiče iz ugledne novosadske porodice. Deda joj je bio senator Daka Popović, prvi ban Dunavske banovine, a otac ambasador Gavra Popović, jugoslovenski diplomata.
    Završila je Tehnološko-metalurški fakultet, gde je magistrirala i doktorirala i prošla sve stepenice do zvanja redovne profesorke.”

    Pa ova zena, sve i da hoce, ne moze da se SPUSTI na nivo SNS i izvesnih poslanika!!!
    Samo, na njenom mestu, ja bih kupila kartu za Brazil.
    U jednom pravcu.

Comments are closed.