Ivanišević o Đokovićevim šansama u Tokiju: “Drugačije je kada igrate za svoju zemlju, pogledajte Federera…”

0

“Šampioni Olimpijskih igara ne moraju uvek da budu najbolji igrači, ponekad ima i neočekivanih pobednika. Sve je postalo teže da se predvidi. Atmosfera je drugačija kada igrate za svoju zemlju, normalno je da ljudi očekuju da favorit pobedi, ali nije uvek to tačno”, izjavio je nekadašnji šampion Vimbldona, a sadašnji trener Novaka Đokovića Goran Ivanišević.

Đokovića posle velike vimbldonske pobede i “tri od tri” pobeda na ovogodišnjim “grend slemovima”, očekuje nastuo na Olimpijskim igrama, koje mogu, u slučaju da osvoji zlato, da budu usputna stanica do “zlatnog slema” (sva četiri najveća turnira plus OI u jednoj kalendarskoj godini), što niko nije postigao u muškom tenisu.

Đoković je svakako prvi favorit u Tokiju, ali Ivanišević je oprezan. Istakao je i da Rodžer Federer nema zlato na OI, a da to nije uspeo da postigne ni kada je bio na vrhuncu.

“Federeru još uvek nedostaje olimpijsko zlato, već je osvojio sve što se moglo osvojiti. Ako jednog dana to uradi, može u penziju na miru”, uz osmeh je rekao Ivanišević