Upravni odbor Narodnog pozorišta (UO NP) bi do kraja nedelje, u petak, trebalo da formira mišljenje o dvoje prijavljenih kandidata na konkurs za novog upravnika Narodnog pozorišta, saznaje Nedeljnik.

Profesorka FDU i rediteljka Ivana Vujić, koja trenutno obavlja funkciju v.d. upravnika Narodnog pozorišta i reditelj Nebojša Bradić, aktuelni urednik kulturno-umetničkog programa RTS, predstavili su svoje programe UO NP.

Iako Nebojša Bradić, kako su ranije objavili mediji, nije imao potpunu konkursnu dokumentaciju, njegova žalba je uvažena, te je uz upotpunjenu dokumentaciju, ostao u igri za prvog čoveka Narodnog pozorišta, rečeno je Nedeljniku u Upravnom odboru NP.

Pošto UO NP prosledi mišljenja o prezentovanim programima Ivane Vujić i Nebojše Bradića Ministarstvu kulture, Vlada bi na nekom od narednih zasedanja trebalo da donese odluku o imenovanju upravnika Narodnog pozorišta.

Novi upravnik Narodnog pozorišta dolazi na mesto prethodno smenjenog Dejana Savića protiv koga je deo umetnika NP krajem prošle godine, a na početku jubilarne 150. sezone, poveo protest i zahtevao njegovu smenu, inicijanlno zbog smene tadašnjeg direkotra Drame Željka Hubača.

Pošto je u novembru prošle godine smenjen na sednici Vlade, na mesto Dejana Savića je, u v.d. statusu, došla Ivana Vujić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.