Ivan Jegdić o novom albumu “Neka čuju me”: “Oda melanholiji. Predstavlja završnicu prve faze mog stvaralaštva kao kantautora…”

0
Foto Andrija Radojević

Stiže tvoj novi materijal, novi album “Neka čuju me“. Opiši nam ga? Približi nam ga?

Rekao bih da novi album predstavlja odu melanholiji. Kad bismo melanholiju posmatrali kao film, album “Neka čuju me” bio bi idealan saundtrek. Album se sastoji od 11 pesama koje su nastajale u toku dve prethodne godine i predstavlja završnicu prve faze mog stvaralaštva kao kantautora.

Da li je lokdaun bio inspirativan za tebe? Dosta si radio protekle godine?

Apsolutno. Muzičari nekako konstantno rade, ali kako je lokdaun oduzeo dosta svakodnevnih aktivnosti, meni je omogućio da daleko više radim. Upravo u lokdaunu je nastao veliki broj pesama – neke su na albumu, neke ne – ali mi je samo stvaranje pomoglo da preguram taj težak period.

Kao ljubitelj Bundeslige, šta kažeš o dva bivša trenera Bundeslige u Premijer ligi: Jirgenu Klopu i Tomasu Tuhelu, trenerima Liverpula i Čelsija? I ko te oduševljava u Bundesligi ove godine?

Klop i Tuhel su fantastični treneri koji su se sjajno prilagodili fudbalu na Ostrvu, što nije nimalo lak zadatak, budući da su razlike u engleskom i nemačkom fudbalu više nego jasne. U Bundesligi me oduševljava Union Berlin, koji uprkos očekivanjima beleži sjajne rezultate, a uz to je zaista tim “iz naroda” koji ne samo da poštuje svoje navijače, već ih uključuje aktivno u upravljanje klubom. To pokazuje da novac ipak nije potpuno uništio ovu plemenitu igru.

Hoće li biti tvojih koncerata ove godine?

Teško je praviti prognoze. Ja bih najradije još večeras izašao na binu, ali je to trenutno nemoguće. Situacija se menja iz dana u dan, pa je teško planirati išta. Nadam se da će bar u ograničenom kapacitetu biti moguće svirati u nekom trenutku do kraja godine.