Italija, koja je do sada bila među zemljama relativno pošteđena ponovnim izbijanjem zaraze koronavirusa, u poslednja 24 časa zabeležila je 845 novih slučajeva, što je najveći broj od 23. maja, pokazuju podaci Ministarstva zdravlja.

Ministarstvo je juče već zabeležilo 642 nova slučaja u odnosu na utorak potvrđujući uzlaznu krivu novih slučajeva zaraze u Italiji.

„Nismo u tako lošoj situaciji kao Francuska i Španija ali sadašnja situacija nije zadovoljavajuća“, ocenio je profesor Masimo Gali, šef odeljenja za infektivne bolesti u prestižnoj milanskoj bolnici Sako, prenosi list La Republika.

Upitan za razloge takvog skoka broja slučajeva Gali je ocenio da je okončanje mera izolacije dalo preteran osećaj lažne sigurnosti. 

„Treba da pazimo ili ćemo se naći u vrlo teškoj situaciji“, upozorio je on.

Rekao je i da su putovanja takođe izvor problema dodajući da neće da se okomi na mlade ali da su ga pogodili neki slučajevi, na primer povratak devet mladih pozitivnih na koronavirus iz Hrvatske.

„Međutim ne verujem da samo vraćanja sa odmora utiču na porast broja zaraženih… takođe treba paziti šta se dešava kod nas, virus i dalje cirkuliše“, rekao je on.

Za razliku od prvog talasa virusa u Italiji koji je bio koncentrisan na severu zemlje i naveo vladu da u martu naredi izolaciju od preko dva meseca, ovog puta je zahvaćena cela teritorija zemlje, ni jedan region nije pošteđen.

Prema podacima ministarstva šest ljudi je umrlo u poslednja 24 časa čime je ukupan broj umrlih od početka pandemije porastao na 35.418, a inficirano je 256.118 ljudi.

(Beta)

https://www.nstore.rs/product/godisnja-pretplata-na-magazin-nedeljnik/

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.