Istražujemo: koliko će vas koštati vikend odmor u Srbiji?

0

 Da li ste se nekada zapitali šta se sve može posetiti u Srbiji i koliko to košta? Ukoliko jeste, mi smo odgovorili na to pitanje. Jezera, reke, planine, banje, sela, gradovi – sve su to sama bogatstva naše zemlje koja nude fenomenalne i bajkovite odmore u čarobnim smeštajnim jedinicama. Turizam iz godine u godinu raste, te se i konkurecncija usložnjava i teži se perfekcionizmu. Gde otići na odmor? U nastavku smo za vas izdvojili cene smeštajnih jedinica jednih od najpopularnijih turističkih destinacija u Srbiji.

Odmor na jezerima – Cenovni vodič

Srbija je zemlja bogata vodenim površinama, pa ni ne čudi informacija da su jedne od najomiljenijih turističkih destinacija upravo jezera. Ukoliko volite duge šetnje pokraj vode ili ste avanturističkog duha i ne drži vas mesto, naša je topla preporuka da posetite neka od najlepših jezera u Srbiji. Obećavamo da vas jezera i atrakcije neće razočarati. U nastavku teksta, za vas smo izdvojili cene smeštaja za neka od najlepših jezera.

Palićko jezero

Palićko jezero je divna destinacija koja se nalazi na krajnjem severu Srbije u Parku prirode Palić. Ovo jezero je najveće prirodno jezero u državi. Nalazi se nedaleko od grada Subotice, pa nije ni čudno što je to jedna od omiljenijih mesta koje posećuju turisti. Subotica nudi posetiocima veliku i raznovrsnu ponudu smeštajnih jedinica. Kvalitet i kvantitet su jednako visoki, zbog velike konkurencije. Cene zavise od vrste i lokacije samog smeštaja.

Hoteli u Subotici nude bogatu ponudu smeštajnih jedinica. Cena, naravno, varira od hotela do hotela, upravo zbog lokacije i same ponude koju pružaju. Međutim, okvirna cena prenoćišta sa doručkom iznosi oko 3.000 RSD za noć. Neki od najbolje ocenjenih hotela su: Galleria, Forum Garni, Garni Hotel Royal Crown.

Hostela i apartmana u Subotici ima pregršt. Ukoliko ste više za jeftiniju varijantu odmora u ovom prelepom gradu Bačke i ukoliko ste prednost dali poseti atrakcija u Subotici i njenoj okolini, predlažemo vam da odsednete u hostelima ili apartmanima. Cena prenoćišta u ovim smeštajnim jedinicama iznosi oko 1.500 RSD za jednu osobu. Naravno, cena u potpunosti varira od smeštaja do smeštaja. Naša topla preporuka je da odsednete u nekim od sledećih hostela i apartmana: Apartman studio 4 D&D, Dvosoban apartman D&D 1.

Salaši takođe nude prenoćište onima koji više uživaju u zvucima prirode. Za sve vas koji želite da se upoznate sa tradicijom Vojvodine, ali i da probate neka od najukusnijih vojvođanskih jela, predlažemo da posetite mnogobrojne salaše u okolini Subotice. Što se tiče cene samih smeštaja, prenoćište u salašima košta okvirno oko 1.400 RSD tačnije negde oko 12 EUR po osobi.

Jezero Perućac

Jezero Perućac predstavlja, iz godine u godinu, jednu od najpopularnijih destinacija vodenog turizma u Srbiji. Nalazi se nadomak Bajine Bašte, divnog i mirnog grada. Ovaj grad nudi odličnu ponudu smeštaja, a cene su vrlo korektne i pristupačne, s obzirom da je okružen mnogim prirodnim bogatstvima poput Zaovisnog jezera, jezera Perućac, Tare. U zavisnosti od toga šta tačno želite i očekujete od svog odmora, birajte savršen smeštajni prostor.

Hoteli predstavljaju odličan izbor za vas i vašu porodicu ukoliko želite da se stvarno odmorite. U Bajinoj Bašti ima nekoliko dobrih hotela, pa vam predlažemo da  u nekom od sledećih: Hotel Turist, Hotel Omorika, Hotel Beli Bor, Hotel Cepter Drina. Cene se razlikuju od hotela do hotela, ali okvirno iznose od 25 EUR do 70 EUR za noć.

Hostele i apartmane je moguće naći u Bajinoj Bašti i njenoj okolini, ukoliko ste više ljubitelj ovakvih smeštajnih kapaciteta. Ovakav smeštaj je možda povoljniji, ukoliko želite da obilazite atrakcije i prirodna bogatstva u okolini. Cena prenoćišta se kreće negde oko 1.200 RSD, pa naviše. Hostele koji vam predlažemo da posetite su Mistična reka i Dve Lipe, dok od apartmana izdvajamo Apartmane Kurta.

Cene planinskog odmora

Srbija nije samo zemlja vodenih površina, već je i zemlja brda, planina i zimskog turizma. Međutim, ovo nikako ne znači da su planine popularne kao destinacije samo u toku zime, ne. Planine su podjednako posećene i leti i zimi, a mi vam dajemo, u nastavku teksta, cene smeštajnih jedinica.

Zlatibor

Kako turizam i broj poseta raste, Zlatibor neminovno nudi mnogo više i mnogo kvalitetnije sadržaje i smeštajne jedinice, u čemu neki vide zamerku. Konkurencija je vrlo ozbiljna i brojna, te se ljudi trude da se njihov smeštaj izdvaja po lepoti i ponudi. Zlatibor nudi mnogobrojne i raznovrsne smeštajne jedinice za svačiji ukus i džep.

Hotelskim smeštajem Zlatibor može nadaleko i naveliko da se hvali. Ova planina polako sustiže Kopaonik sa izvrsnom ponudom. Hoteli na Zlatiboru nude luksuz i ekskluzivu. Cena dvokrevetne sobe se kreće od 30 EUR pa naviše, a neki od najbolje ocenjenih apartmana su: Hotel Zlatibor Mona, Hotel Buket Zlatibor, Hotel Iris, Hotel Grand&Sky Hotel Tornik.

Apartmani Zlatibor nude povoljniju cenu smeštaja i negde su između urbanog, živog i planinskog tipa. Cene su raznovrsne, ali se okvirno cene apartmana za porodicu kreću od 20 EUR pa sve do 50 EUR po danu. Za vas predlažemo neke od: Žičara, Gondola 22, Peković.

Planinske kuće i brvnare su idealne za ljude koji više vole ruralan i prirodan izgled i okolinu. Planinske brvnare su autentične kućice sagrađene od drvenih dasaka borova i smeštene su u mirnijem delu planine. One omogućavaju svojim posetiocima mir, udobnost i relaksaciju od svakodnevnog života i obaveza. Cene se kreću od 45 EUR pa sve do 220 EUR na dan. Za vas izdvajamo jedne od najboljih: Zlatiborski mir, Wooden Valley 1, Natural Wood 2, Mir 2, Nerina koliba.

 Koliko košta dva dana u banjama?

Poslednjih nekoliko godina, banjski turizam je doživeo ekspanziju, pa su banje ušle u tesnu konkurenciju najposećenijih turističkih destinacija u Srbiji. U nastavku teksta smo vam naznačili prosečne cene smeštaja u banjama.

Niška Banja

Niška Banja pored lekovitih voda nudi i odličan smeštaj. Ponuda smeštaja je raznolika od hotela, hostela, apartmana do smeštaja u gradu Nišu. Ukoliko ste u banju došli da se odmorite i izlečite, preporučujemo vam Institut Niška Banja. On posedje tri različita stacionara. Cena zavisi od paketa za koji se odlučite, a kreće se između 4.400 RSD pa do 10.000 RSD za dan.

Apartmani pružaju veći vid slobode i kretanja, pa ako ste u Nišku Banju došli da biste obilazili okolne destinacije, predlažemo vam da prenoćite u ovakvom vidu smeštaja. Ovakve jedinice su savršene za odmor sa voljenom osobom, porodicom ili prijateljima. Cena noćenja je u proseku oko 20 EUR, dok su apartmani u susednom Nišu nešto skuplji, ali opet povoljni,  oko 30 EUR.

Sokobanja

Sokobanja se nalazi na istoku Srbije i nosi titulu jedne od najposećenijih banja. Zbog mnogobrojnog ulaganja u ovu vrstu turizma, kapaciteti smeštajnih jedinica u Sokobanji su počeli drastično da rastu. Ova banja nudi raznovrstan smeštaj od hotela, apartmana, pa sve do privatnih kuća.

Hoteli drže visok nivo kvaliteta u Sokobanji, pa su savršena prilika da tamo odmorite sa svojom porodicom i svojim voljenima. Preporučujemo vam da posetite: Sokoterme, Sunce, Moravicu i Ramondu. Cena noćenja u hotelu  iznosi negde oko 15.000 RSD.

Apartmanskih smeštaja u banji ima dosta i ovo su vrlo pogodne i pristupačne smeštajne jedinice. Cena varira od smeštaja, međutim, kreće se negde oko 30 EUR po noćenju. Ukoliko želite da saznate nešto više, posetite stranicu Sokobanja apartmani.

Izuzetno je teško izdvojiti tip destinacije, jer Srbija nudi sve. Zato spakujte svoje torbe i pođite na odavno zaslužen odmor. Obradujte svoje telo i svoju dušu na jezerima, planinama, na rekama, u banjama, gradovima i selima. Do sledećeg putovanja.