Predsednik Šri Lanke saopštio da policija traga za 140 osoba za koje se veruje da su povezani s terorističkim napadima na crkve i hotele u toj zemlji, piše Gardijan.

Prema njegovim rečima, naki mladi u Šri Lanki povezani su sa terorističkom grupom Islamska država, koja je preuzela odgovornost za napade u kojima je poginulo preko 300 ljudi, još od 2013, prenosi Rojters.

On je novinarima rekao da ga najviši policijski i odbrambeni zvaničnici nisu upoznali sa informacije koje su posedovali uoči napada.

Optužio je vladu premijera Šri Lanke Ranila Vikremesinge za slabljenje obaveštajnog sistema, zbog toga što je Tužilaštvu i vojnim oficirima naredio da se fokusiraju na navodne ratne zločine koje su počinili „Tamilski tigrovi“ tokom gradjanskog rata u ovoj zemlji.

Islamska država preuzela je odgovornost za više simultanih napada na hotele i crkve u Šri Lanki na Uskrs po Gregorijanskom kalendaru, u kojima je ubijeno više od 300 ljudi, a povređeno skoro dvostruko više.

Šef policije Šri Lanke podneo je ostavku posle uskršnjih napada na crkve i hotele u toj zemlji u kojima je poginulo 253 ljudi, objavio je predsednik Maitripala Sirisena.

Pudžit Džajasundara je drugi visoki zvaničnik Šri Lanke koji je napustio funkciju zbog neuspeha vlasti da spreče masakr posle sinoćnje ostavke najvišeg zvaničnika ministarstva odbrane.

Šri Lanka je juče snizila broj žrtava samoubilačkih napada na Uskrs za skoro trećinu, na 253 poginula.

Prethodni bilans bio je 359 mrtvih, a iznoseći nove podatke zvaničnici su rekli da su neka tela u eksplozijama razneta do neprepoznavanja pa je precizna identifikacija bila otežana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.